lördag 31 juli 2010

Bure 2 dagars

Tyvärr utgick Bea och Stefan på grund av en kraftig förkylning efter alltför flitigt umgänge med motionärer i samband med Motion 6 dagars. Dom körde helt enkelt för hårt. Så nu blir det ofrivillig vila.

Så till start idag kom bara Mattias och Martin


På prologen var det ingen som kunde tvinga ner Mattias Eriksson CK Bure från första platsen. Martin fick problem med växlarna (för andra gången i år, teamchefens anm.) Och Mattias körde fick inte riktigt till på grund av ett krånglande knä sedan alltför flitigt umgänge med ovan nämnda motionärer i Laholm.




Väl startad i GP:et så såg Martin så här cool ut i kurvan i nedförsbacken. Men det hjälpte inte när man släpper iväg starka Robert från Värnamo med en Dansk och lite annat starkt folk. Bakom Martin skymtar ni en cyklist som skulle vara välkommen i Team CK Mumien.se




Inför spurten hade Mattias rätt placering. Men det fanns inget att göra mot dom 5 som var i utbrytning.

Bättre lycka i morgon.

//Stefan

fredag 23 juli 2010

Veteran NM och Burseryd

Hej

Henrik  tog ju som bekant SM guld och blev därmed kvalificerad till Veteran landslaget för H35. Dit kommer hela teamet utom Bea att åka.

Dagen innan kommer någon av oss dock att köra Burseryds GP. Beata kör både GP och Västboloppet.

Stefan

torsdag 22 juli 2010

Kortdistans SM och Ringenloppet

Hej på er!

Det är väl dax för mig att berätta om min upplevda känsla under dessa två lopp.

Till kortdistans SM kände jag mig väldigt osäker på hur formen var. Jag har inte fått hålla mig frisk och har lagt om träningen lite. Men då det var mitt 2:a eller 3:e GP lopp någonsin så hade jag inte några som helst förväntningar på mig själv. När vi väl startade kände jag att kroppen var okej men mentalt så var jag på tok för feg. I kurvorna vågade jag inte kriga om positioner och vek konstant ner mig. Jag hamnade bland de sista och såg inte när en tjej framför mig, på näst sista varvet, släppte en lucka. Då gick jag upp och skrek till om att vi skulle börja jaga för att få kontakt med de andra igen. Men tjejerna som låg med mig var för trötta och hade redan gett upp. Ett mycket tråkigt slut för mig, men jag kom som jag förtjäna... Är jag så feg kan jag inte räkna med att sitta med. Men det är något jag tränar på under varje lopp.

Dagen efter SM var det Ringenloppet. Jag kände mig stark redan från start. Men gjorde trots detta som jag brukar, satte mig långt bak. Men när det efter något varv började ryckas där framme, gick jag upp och tog en lucka. Sedan satt jag där framme. Det rycktes och farten var rätt hög och plötsligt såg jag att vi hade fått en lucka. Så vi 5 (kanske var vi 6;)) som genast började jobba för att behålla vår lucka. Jag tyckte mig ha bra ben genom hela loppet och känner mig riktigt åkstark just nu. Tyvärr gjorde jag bort mig lite i spurten och min placering blev en 4:e plats. Som jag självklart är rätt nöjd med då det inte var vilka som hels som slog mig;).

Men nu så här i efterhand så känns det lite surt att jag inte fick i den sista växel och kunde ta 3:e platsen.  Men jag skall träna tills nästa gång!

Ha det bra i sommarvärmen.
//Bea

tisdag 20 juli 2010

Träning och rekning


Idag blev det ett kort men intensivt pass med CK Bure. Jag vill tacka Bure för att jag var välkommen på dagens pass. Vi var cirka 8-9 stycken som körde deras roliga GP bana. Upplägget var ett lugnt varv varvat med 2 snabba varv. Kort och effektivt.

Dessutom fick jag chans att inspektera Bures tänkta linjebana samt se hur prologen skall gå.
Linjebanan har en ganska brant uppförsbacke på 15 % som kommer gynna lättare cyklister och eventuellt kan man även hoppas på lite kantvind.

Tack CK Bure.


//Stefan

söndag 18 juli 2010

Ringenloppet

Prispallen efter ringenloppet i Hököpinge Kyrkby utanför Malmö

Det blev en händelserik idag i Hököpinge Kyrkby. Visst låter ortsnamnet som ett namn taget ur en Kalle Anka tidning. Jag (Stefan) kraschade på tredje varvet i en kurva helt på egen hand. Fick inte hjälp av någon och drog som tur var inte med mig någon heller.

Sen beslöt vi snabbt att slicka såren blixtsnabbt och efteranmäla oss i Sportklassen där för övrigt Beatas bror i HCK oväntat ställde upp med. Sagt och gjort, sportklassen körde ihop med pojkar 15-16 som bara tänker attack. Det gjorde att första varvet blev ganska jobbigt där vi var loss några stycken. Sen kom Henrik loss och vi kunde ta det lugnt. Dom höll till mål och jag tog klungspurten efter ett suveränt uppdrag av Mattias. 

Nu är det Laholm 6 dagars som hägrar.

//Stefan

lördag 17 juli 2010

SM kortdistans, eller SM GP på riktig cykelsvenska

Idag är det dax för SM i GP eller kortdistans som SCF valt att kalla det. 2 km varv genom vackra Pildammsparken vid Malmö stadion. 13 varv totalt för Bea som kör Damernas elit klass (för övrigt den enda damklassen). Beas lopp sänds för övrigt i SVT sportspegeln.

Tyvärr får inte vi killar köra eftersom vi detta året har veteranlicens. Så vi får hålla oss till Ringenloppet på söndag som för 8:e året i rad hålls i blåsiga Hököpinge kyrkby. Det skall bli kul. Brukar dyka upp en del danskar som är sugna på offensiv körning.

//Teamchefen

fredag 9 juli 2010

Vuelta Mallorca och VM för veteraner

Hej på er

Nu när SM för veteraner är avklarat så vänder vi blickarna mot VM för veteraner i Österrike 28:e augusti och inofficiella EM för veteraner på mallorca 10-16 oktober.



Vi i Team Mumien.se skulle tycka det var jätteroligt om andra veteraner ville göra oss sällskap till någon eller båda dom eventen. Vi kommer köra ner till Österrike för VM på torsdag den 26:e augusti. Ni missar inget hemma den helgen. Sen kör vi linjeloppet och sen hem igen. Kanske kan vi dela boende om någon vill.

Sen när det gäller Mallorca så är det dels 2 enskilda tävlingar och ett etapplopp. Jag har hittat och bokat biljetter åt oss för 3100:- direktflyg Göteborg - Palma de Mallorca 9-16 oktober med City airline. Att man åker hem den 16:e är inget problem för flyget går sent på kvällen så man hinner både köra sista etappen och vara med på avslutningsmiddagen.

Jag kan varmt rekommendera Mallorcatävlingen som jag kört tre gånger. Och jag har bara hört gott om Österrike med.

Kom igen nu. Vilka skall med?

// Stefan

måndag 5 juli 2010

SM GULD 2010

Teamet åkte upp till veteran SM som arrangerades i Ljusdal och Järvsö på fredagen 2 juli för att få möjlighet att träna på linjebanan under lördagen. Banan som visade sig vara mycket platt och lätt åkt bjöd inte på några större utmaningar. Fyra varv skulle köras där ett varv var 29,7km och den totala distansen 118,8km. Jag hade hoppats på att en SM bana skulle vara mera utslagsgivande men tyvärr representerar den hur de flesta linjebanorna i Sverige ser ut. H35 starten gick på söndagen klockan 8:10 och vädret visade sig från sin bästa sida. Tempot var lågt i klungan och efter första halvan in på det första varvet kommer två åkare loss och får en lucka på en halv minut.


Jag pratade med Pär Hedlund(CKC4 ) om att försöka göra ett utbrytningsförsök. Vi attackerade och kom loss, efter ett tag ansluter vi till Joachim Lyth (CK Crescendo Velo). Vi börjar samarbeta och efter ytterligare ett tag ansluter också Johan Lidö (Bålsta CK). Vi går runt i ett jämnt tempo och benen svarar fint.

När vi kört åtta mil kommer en grupp om fem åkare ikapp oss och det blir inget vidare samarbete i gruppen, det känns att tempot går ned och med 20 km kvar att åka attackeras det och jag hänger på och vi bildar en ny tätgrupp om fem man. Samarbetet fungerar nu mycket bättre och vi distanserar de jagande åkarna. Med dryga halvmilen kvar attackerar Patrik Moris (Borlänge CK) och ny splittras gruppen på nytt. Vi är nu en trio i täten bestående av Patrik Moris (Borlänge CK) mig själv och Stefan Aaskov (Bålsta CK). Vi har inga större problem att skapa en lucka mot de andra jagande. In mot upploppet ligger jag i spets och det taktiska spelet börjar. Tillslut drar Patrik igång spurten och jag märker att Stefan släpper så jag kastar mig in på rullen. Benen känns kanon och när jag väl fäller ut i vinden ger jag allt och tar mitt guld.

Allt fungerade perfekt denna helg. Stefan och Beata hade ordnat ett jättefint boende. Martin bjöd på en god uppladdnings pasta och Mattias stod för fantastik eurodisco. Stämningen i Team Mumien hade inte kunnat vara bättre denna helg.

//Henrik Rudelius

Mitt Race


Började strax efter målgång på mitt mediokert utförda race. Jag startade från Järvsön och 5 timmar senare hade jag avverkat dom 65 milen. Jag kan bara konstatera att även om jag gjorde allt för att göra mig så osynlig som möjligt inför alla fartkameror så var inte en enda påslagen.

Undra om inte fartkamerorna är inte lika stor scam som Svininfluensan.

// Mr X

GULD


Så här ser det ut när Team Mumien.se spurtar till sig guldmedaljen i H35 på Veteran SM i Ljusdal. Mer info från segraren Henrik inom kort.



//Stefan

fredag 2 juli 2010

Veteran SM

Hej

Nu har jag provkört SM banan tillsammans med Beata. Lättåkt utan några hårda partier. En inte allt för avlägsen gissning är att det blir en klungspurt med 85 man i H40.


Så här användbar är vår snygga handduk när man åker till en badsjö i Hälsingland och våldgästar en privat brygga.


//Stefan