torsdag 30 september 2010

Allenamento a Foligno

Ciao


Oggi siamo andati con un gruppo di ciclisti Folognesi. Ci siamo incontrati alla Porta Romana al centro di Foligno alle 13.45. Io ho fatto 2 ore e mezzo di allenamento. In pianura e in collina. Beata invece è andata da sola per 2 ore.



Sabato c'è la gara a Modena. E poi domenica andiamo di nuovo con i nostri amici nuovi da Foligno. Di solito sono in 80-90 persone a partire dal centro di Foligno.

//Stefano e Beata

onsdag 29 september 2010

Italien

Hej

Här kommer lite bilder från Italien. Hittills har vi tyvärr haft dåligt väder så det har inte blivit mycket till cykling. Men Beata har i alla fall uppdaterat sin cykel. Här pratar hon med den Italienska mekanikern som sätter på den 11:delade Campagnologruppen.


Som ni kan se på den här bilden så finns det ingen annan styrlinda än Fizik som gäller. Beata har haft denna på nästan hela säsongen. Och den är fortfarande vit utan skit på. Så alla ni som gnäller om att man inte kan ha vit styrlinda. Skynda nu ner till den lokala cykelhandlaren och köp Fizik. Den blir inte skitig. Jag lovar


I morgon skall jag (Ste) köra med lokala cykelklubben som har utlovat att dom skall göra livet surt för mig. Och jag skall minsann få känna på.... bla. bla. Men vi skall nog se hur det blir med det. På lördag skall jag köra 14 mil Granfondo i Modena och morgondagens runda tillsammans med naturliga intervaller idag blir en liten upptrappning inför lördagen. Jag vet att jag inte borde bry mig om resultatet på lördag utan bara se det som en formhöjare till Mallis. Men jag kan nästan aldrig tänka så. 


Till sist en riktig favoritbild från en lokal restaurant i Lucca. Kolla in skelettet till cyklist brottas med det eviga problemet längs Italiens vägkanter, de prosituerade. Betti heter konstnären som tydligen är ett original i åttioårdsåldern som stryker runt Luccas stadsmurar och tecknar roliga cykelbilder. Sen hänger dom på olika barer och restauranter. 

//Stefan

lördag 25 september 2010

Tvåa igen!!

Hallå där.

Då var vi i Danmark igen. De två sista tävlingarna för denna säsong, Tönder och Bov.


Alla dam klasser startade tillsammans och skulle köra 3 varv på en platt och blåsig bana. Ett parti var jag lite orolig över.... Pavèn.

Direkt på första varvet stöttes det. Jag gick med på allt men inget höll någon längre tid. Då började 4-5 tjejer och jag att öka farten för att försöka bli av med så många som möjligt i vinden. Vi lyckades, för efter ca 1 varv så var vi bara 6 tjejer kvar. Då stöttes det igen och jag orkade precis gå med, plötsligt var vi bara 3 tjejer kvar. Jag, Tina Nielsen (Team Designa Köken- Blue Water Ladies) och Dorte Lohse Rasmussen (Silkeborg IF Cykling). De båda danskorna körde på utav bara den. Vilket resulterade i att jag inte orkade gå med runt och köra hela tiden.

Med bara några kilometer till mål så punkterade Dorte så då var det bara jag och Tina kvar. Redan innan upploppet hade jag bestämt mig för att jag inte skulle spurta utan släppa förbi danskan som hade jobbat betydligt mer än mig. Så jag blev tvåa. Vilket jag känner mig grymt nöjd med!=) Många bröt loppet men den klunga som var passerade inte mållinjen för än ca 7min efter oss.

Nu ska jag försöka ladda om inför imorgon. Bilder kommer!!

//Bea

  

Tönder

Hej

Idag körde jag C klass i Danmark för att få lite träning inför Mallis. Men 4 man gick iväg på andra varvet och jag hade för stor respekt för kantvindssträckan och kullerstenarna för att försöka mig på något trots hyfsade ben. Dumt och fegt.

När det var ett varv kvar valde jag att kliva av eftersom jag ändå inte hade något med vinsten att göra. Varvade ner och inväntar nu morgondagen där jag skall hoppa upp en klass och köra B klass. Då kommer jag i alla fall inte kunna skylla på att jag kunde gjort någonting. Utan där kommer allt att handla om ren och skär överlevnad.

//Stefan

torsdag 23 september 2010

Danmark

Hej

Då var det väl dags att komma med lite uppdatering från (förra) helgens bravader. För mig blev det två väldigt olika lopp, men lärorika.

På lördagen var det ett linjelopp på 10 mil som skulle avverkas. 4 varv på en ganska platt bana. Svårigheten låg i vinden.... Vilket håll du än svängde åt så fick du motvind eller sidvind. Nu pratar jag inte heller om små ynkliga vindpustar, utan rejäl vind. Sån som kan svepa dig av banan. Två korta korta partier på banan var medvind och där susade vi fram i en våldsam fart.

Vi damer A startade med herrar C och av klungan blev det snabbt bara spillror kvar. Jag hamnade i en grupp där vi var 4 st, jagandes på den främsta tjejen. Rätt snabbt märkte jag att jag var starkast i gruppen och plötsligt hade alla släppt. Jag fick jaga själv och såg det som riktigt bra träning att få köra lite solo.

Tyvärr kom jag inte ikapp utan det blev ytterligare en andraplats.

På söndagen var jag inställd på att köra 11 mil med samma herrklass som dagen innan. Men väl på plats fick jag reda på att det knappt kom några tjejer till start och att vi skulle köra tillsammans med en (harkel) betydligt äldre herrklass. Då bestämde jag mig för att göra loppet till en träning, testa sånt som jag annars kanske inte gör eller behöver träna mer på. Dvs rycka, ta alla utbrytningar, öka farten i backarna och vara allmänt jobbig;) Så det blev ett bra träningspass. Placering i ett så tunt race är inte att prata om. Men spurten tog jag i både min klass och herrarnas.

Nu väntar min sista tävlingshelg innan en lite lugnare period. Det blir två tävlingar i Danmark, nära tyska gränsen. Sedan fortsätter vi söderut för lite semester, skön cykling i varmare väder, god mat och strandliv.




Ciao
Bea

lördag 18 september 2010

Ny krasch

Hej

Idag var vi i danmark för att köra naestveds linjelopp. På andra varvet av fyra fick jag markänning i 35 om/h. Så nu har jag jämnat ut skrapsåren jag hade på höger sida efter hököpinge kyrkby till dito tjusiga på vänster sida. Jag får be vår nya "spnsor" cykelitalia skicka nig en ny cinellisadel igen. För nu är den repad igen.
Precis när jag hade vurpat så hade jag så jävla ont att jag inte ville fortsätta. Men sen när jag fick syn på H40 så korde jag ändå med dom något varv innan jag bröt.

Jag blev lite nedstâmd av kraschen så vi bestämde oss för att åka hem men när vi kom till helsingör ändrade vi oss och åkte 15 mil tillbaka och skall köra svendborgs linjelopp i morgon.

Bea kom tvåa i en kraftigt decimerad dam A klass som faktiskt startade med oss i c klassen.

Stefan

tisdag 14 september 2010

Götalands Linjelopp Klass Herrar Elit

Då var premiären i Elit klassen avklarad!. Bestämde mig sent på lördagseftermiddagen att köra söndagens Götalandsmästerskap i linjelopp som arrangerades av Åstorp CK. Distansen som skulle avverkas i Elitklassen var 12 varv x 12,4 km = 148,8 km. I start fållan träffade jag min gamla klubbkompis Philip Lindau från Jönköpings CK.


Jag körde Åstorpsloppet 2009 i senior klassen som loppet var 8 varv och jag tyckte att det var ett mycket trevligt arrangemang och  trevlig bansträckning. Efter Nordiska mästerskapen i år blev jag totalt däckad av en förkylning så jag hade inga som helst förväntningar på min prestation eftersom jag de senaste fyra veckorna bara kört tre-fyra kvalitetspass. Tyvärr var startfältet i söndags ganska litet så jag fick mycket vind på näsan nere på platten och fick slita hund i banas långa uppförs backe med en rejäl syraskuld på toppen. Det attackerades om vartanat och det är här den absolut största skillnaden märks om man jämför med senior klassen eftersom farten är så pass mycket högre. Planen för mig var ju att köra som en ÄKTA senior; sitta i klungan, löka och vänta på upploppet, men för att överhuvudtaget hänga med fick jag ge allt vad jag hade. Allt eftersom varven rullade på kände jag att benen började svara allt bättre och de tre sista varven hade jag inga större problem att hänga med i uppförsbacken som tidigare höll på att knäcka mig. Efter nästan fyra timmars cyklande var jag kvar i huvudklungan och skulle försöka göra upp om platserna 2 och 3. Tyvärr blev jag lite överaskad av hur snabbt målrakan dök upp och missade spurten men lyckades ändå gå imål som 10:a något jag inte hade förväntat mig.


Sammanfattningsvis så tyckte jag att det var en mycket positiv debut, längden och tempoväxlingarna är ju helt annat än i senior!

//Henrik Rudelius

måndag 13 september 2010

Nya kolfiberhjul


Jag har visst glömt att visa mina grymt snygga kolfiberhjul ifrån Revolver Racing. De har fått följa med på de senaste tävlingarna och jag har inget annat än gott att säga om dem. Tack Revolver Racing!

//Bea

Vinterträning!

Har ni det så här där hemma, grabbar....?
(Bild lånad från tidningen "aktiv träning)

Götalandsmästerskapen

Vi damer (de få som ställde upp) fick köra sträckan tillsammans med H50 och H60. Drygt 7mil vilket var 6 varv. Svårigheten på banan låg i backen då resten av sträckan var helt platt med endast lite motvind/sidvind.

Min känsla innan loppet var att kroppen äntligen kändes ok. Därför hade jag gett mig tusan på att ta i det jag förmådde och inte ge bort något i onödan. Loppet började riktigt tråkigt... För få tjejer för att ställa till  det och för avvaktande herrcyklister. I backen kändes benen sega men trummade på ändå. Men jag förstod att det skulle bli tufft att tävla om förstaplatsen.

I ingången i backen på varv 3 (rätta mig om jag har fel) så skedde det en vurpa precis framför mig. Jag orkade inte accelerera om och jaga ikapp de framför. Vilket däremot Malin orkade. Så redan där, på 3:e varvet avgjordes loppet. Riktigt tråkigt.

Men träning fick jag i alla fall och frisk är jag fortfarande=)

Nästa helg bär det av till DK. Det skall bli riktigt kul!! Kantvind, kantvind och åter kantvind.

//Bea

P.S. Fast än jag bara har tävlat i ett år så har jag redan lagt märke till att de finns de som tar sig själva på lite för stort allvar. Dessa människor finns väl i alla sporter, men extra trist tycker jag det är att de finns i cykelsporten. Denna gren som är så liten i Sverige och behöver positiva, sprudlande ambassadörer för att växa... Inte motsatsen. D.S.

söndag 12 september 2010

Götalandsmästerskapen.....

.......gav ett brons (Stefan) och ett silver (Beata) Tyvärr var vi underbennade den här helgen. Martin kunde inte och Henrik kom in till start i senior utan körde elitklassen på dispens. Det klarade han med bravur och det blev topp 10 för honom.

Prispallen i senior.

Seniorracet var som dom flesta seniorrace är. Nåde den som försöker ge sig av på egen hand. Han skall plockas in direkt. Sen skall vi ligga i ett lagom bekvämt tempo. Ganska skönt faktiskt. Inte som när man fick bita styrlinda på GP:et i onsdags.

Ett par gånger var vi några som försökte ställa till det i backen (banans enda svårighet) det gick nästan en gång men när jag sett det gå ihop även på 6:e varvet så bestämde jag mig för att spara krafter och spurta. Det visade sig vara det klokaste och jag spurtade till mig en tredjeplats.

//Stefan

lördag 11 september 2010

Nu får det vara nog.


Det gäller att stå långt fram i starten. Speciellt när det går från 0 till 55 km/h på 10 meter.

//Stefan

onsdag 8 september 2010

Kvibergs GP

Hej


Jag vet inte vad det är men jag verkligen gillar Kvibergs GP som anordnas av CK Master varje år. Eller i alla fall dom senaste åren. Det har dessutom gått ganska bra varje gång. Så även idag. Tycker jag.

Igår tänkte jag köra en distansrunda på 3 h innan dagens drabbning. Men jag ville ju ha sällskap så jag hängde på Hisingens CKs intensivrunda. Dum som jag var så rycktes jag med i det lite för höga tempot några gånger. Så idag var jag rädd att  jag skulle vara trött.

När starten gick idag så blev det ordentlig hårdkörning direkt. MCK hade upptäckt att kantvinden fanns i början på racet så självklart lämnade dom ingen pardon utan körde för allt vad tygen höll. Jag bet mig med vis av erfarenhet att GP lopp hur jobbiga dom alltid är i början har en tendens att lugna ner sig. Vi blev snabbt en tätklunga på 8 man tror jag. Sen ryckte Mattias Lundqvist. Länge jagade vi på honom innan vi kom ikapp när det var 3 varv kvar.

Sen stötte Sa-eden och Emil din lilla rackarungen. Sen Israelsson. Och sen ryckte Mattias. Men jag lyckades placera mig bakom honom vilket i det sällskapet känns riktigt bra. Jag är faktiskt jättenöjd med racet och med min egen insats idag. Känns bra inför Götalandsmästerskapen på söndag.

Jag och Martin avslutade kvällen på Italienska föreningen http://www.transis.se/sif/ . Ett ställe jag varmt kan rekommendera. I alla fall om man anser att riktig cykelmat kommer från Italien och inte från Holland.....

//Stefano

måndag 6 september 2010

King of the hill

Not.

Inför Svanesund hade jag i ett svagt ögonblick lovat teamchefen en etappseger på backtempot i Svanesund.
Uttalandet kom i samband med ett samtal om förra årets tävling då jag lyckades med att tolka en kommisarie fel och således fick en felkörning. Jag vet, dumt.
När jag i år lyckades att köra 3sekunder bättre, utan felkörning, så förstår ni misären i det hela...

Denna fadäs hade sin början tidigare på fredagen.
Hade bokat biljett med Statens Järnvägar, Gnosjö-Göteborg, för vidare transport med Martin upp till Camp King of the hill.
Konduktörissan på detta tåg är, efter lite efterforskning, i rakt led släkt med General Francisco Franco. Hon slänger av mej och cykel efter en resa på 2mil. I Hestra. Mitt i skogen.
Orsak?
Man får inte ha cykel med sej på tåget. Det är ju miljötänk i allra högsta grad! Bra SJ.
Jag utövade länge och väl det enda tecken jag kan på teckenspråket för att signalera min glädje till konduktörissan när tåget fortsatte sin färd.
Ett snabbt samtal till min bror och 10minuter senare så var han där och skjutsade mej och cykel till gbg.
Mycket hyggligt!
Mötte upp Martin och vi konstaterade ganska snabbt att trainer-uppvärmingen kan vi nog glömma...
Hämtade våra nummerlappar och kastade oss på cyklarna för att på något vis skaka liv i en nästan död kropp.
Resten glömmer vi. Men man kan lugnt säga att det svarade dåligt....

Det var fint väder iallafall. Hela helgen.


"Team Anonymous"
Foto: Björn Fredriksson

//mattias

söndag 5 september 2010

Svanesund epilog

Hej på er!

Nu är Svanesund över för den här gången. Facit för Team Mumien.se blev inget resultat alls. Tyvärr har vi ingen tempoåkare i laget vilket gör att vi inte har med totalen att göra i två och tredagars lopp. Därför gjorde vi inte något på tempot för att spara oss till linjet.

inom området coolast ben i seniorklungan ber vi att 
få presentera Martin Johansson.

Idag var vi hyfsat starka. Alla var med och vi bidrog med det vi ville. Sen gick det inte exakt som vi hade hoppats. Men sådan är ju cykling. Även om det låter lite sossigt så är vi ändå nöjda.

Vad som står helt klart nu så här mot slutet av säsongen är att vi måste ha med en tempoåkare samt finslipa Martin till en tempoåkare så att vi kan vara med i sammanhanget. Det kommer ge en extra dimension till tävlandet för hela laget 2011.

För Beata blev helgen inte som vi eller hon hade tänkt. Någon form av dålig känsla i kroppen satte stopp redan under GP loppet och hon avbröt tävlingen där. Förhoppningsvis kan hon sätta färg på tävlingarna i Åstorp nästa helg eller kanske redan på Kvibergs GP som CK Master anordnar på onsdag.

Vill till slut gratulera alla seniorcyklister som lyckades vara osynliga hela dagens linjelopp för att sen dyka upp lagom till spurten. Det är starkt att våga sitta kall i 10, 7 mil för att sen hoppas få uträttat något på slutet.

//Stefan

lördag 4 september 2010

Svanesund efter 2 etapper

Hej

Svanesund 3 dagars har inte riktigt gått som vi tänkt det än. Prologen igår var en riktig katastrof. Idag tänkte vi dock revanchera oss och vad händer då? - Jo vi tog oss inte fram dom sista varven så vi slutade på dom sedvanliga skitplatserna runt 15:e man. Men skit skall skit ha.

Beata kände sig inte bra men provade att starta ändå . Men det var ingen bra idè. Hon fick bryta efter ett tag. Så henne är det färdigkört för med.

Tempo är ju inte riktigt min och Mattias grej men vi är tydligen tvungna att starta i alla fall. Men linjet i morgon skall bli kul. Sen är det bara att blicka framåt Götalandsmästerskapen nästa helg. Samt dom för Mallorcaformen så viktiga Danmarkstävlingarna 18-19 sept och 25-26 sept.

Resultatlista http://www.svanesundsgif.se/svanesundscyklisterna/
//Over and out