måndag 29 november 2010

nespresso

nespresso är världens största kaffekapsel tillverkare. Länge har man haft monopol på kapslar för sina egna maskiner. Men i takt med att patenten gått ut och företagen som konkurrerar med nespresso har blivit skickligare på att "kopiera" kapseln på ett smart sätt så har man fått konkurrens.

Bara i Norden har nespresso sålt 260.000 maskiner och i Dubai miljoner maskiner. Nespresso som ägs av Nestlè är en multinationell aktör som hittills gjort allt för att stoppa sina konkurrenter. Men nu i maj går dom nästan 1700 patenten på kapsel och maskin ut. och då är det många som kommer prova lyckan.

Nespresso skall vara glada att man kunnat hålla marknaden helt för sig själv så länge. Men precis som för bäckpatron företagen så tar alla sagor slut någon gång.

måndag 22 november 2010

Ny cyklist till teamet

Hej

I lördags på cykeldagarna blev det klart att vinnaren av Skåne 2 dagars Johan Olsson temporaketen från Växjö kommer köra för Team Mumien.se 2011.

Egentligen kan man väl säga att det var den sista biten som föll på plats med Johan. Vi vill ha två starka
tempoåkare som vi kan köra för i totalen. Martin Johansson skall satsa på tempo nästa år och Johan som närmast kommer från Triathlon är redan bra på tenpo. Hos oss i Team Mumien.se kommer Johan få chansen att finslipa sina linjecyklistegenskaper med.

Så just nu ser herrlaget ut enligt följande: Stefan, henrik, Mattias, Martin, Joakim och Johan. 6 personer inalles. Förhoppningsvis kommer det vara den rätta mixen för att kunna placera oss i totalen på etapploppen samt vinna dom individuella loppen. Det är i alla fall målsättningen 2011.

Mer info om Johan snart

//Teamchefen

söndag 21 november 2010

Spiuk ny sponsor


En väldigt överraskande sponsor tillkom på cykeldagarna i går. Spiuk som hittills bara varit ett märke man ser när man är på Mallorca. Finns numera även i Skandinavien och Sverige. Dom har redan funnits en tid i Norge där dom gjort succè och nu har alltså turen kommit till Sverige. 

I Sverige kommer försäljningen ske genom ett eget bolag som heter Spiuk pinstripes AB och sköts av Brian Bohannan 0702-176090

Våra tjejcyklister kommer att köra med hjälm, skor och glasögon från Spiuk under 2011.

//Stefan



onsdag 17 november 2010

nya laget

Hej

Nu börjar saker och ting fall på plats. Inför säsongen 2011 ville vi hitta en riktigt snabb stark cyklist som kan gå med i och skapa egna utbrytningar. Detta eftersom vi tror att seniorklungan kommer fungera i alla fall lite annorlunda nästa år. Därför är vi extra nöjda med att Joakim Karlsson kommer vara med.

Sen vill vi ha en stark tempocyklist som gör att vi kan köra för totalen i "etapploppen". Det ger lite extra dimension till cyklingen att kunna ha den bredden och spänningen att vara med och påverka resultatet under även dom loppen. Här för vi diskussioner med minst 3 cyklister som definitivt kan utmana på allvar. Mer info om detta efter cykeldagarna.

När det gäller damerna så fanns det två vägar att gå. Låta Beata gå till något lag där hon kunde få erfarenhet och bli starkare. Något sådant lag kände vi inte fanns i Sverige. Så då tänkte vi som så att vi kanske skulle fråga några tjejer om dom vill köra med oss istället. Så nu är ju Martina med och på lördag faller antagligen ytterligare en tjejförstärkning på plats. Kanske nöjer vi oss med det. Men vi har faktiskt en del spännande saker på gång även där.

Detta tillsammans med det fantastiska faktumet att vi arbetar för att kunna anordna en egen tävling och framförallt våra nya teamkläder. Jag är säker på att jag enbart skulle kunna cykla, driva team och hjälpa andra cyklister bara för dom. Bara för dom......., bara för dom...


//Stefan

söndag 14 november 2010

Nytillskott till Team Mumien.se

Hej

Redan när Jocke lite fjäskigt sa till mig på Eslövs Granfondo att han gärna hade kört för oss för vi hade coola kläder så föddes idèn om att ha med Jocke. När vi sen förstod hur urstark han var så blev det mer och mer intressant. Så vi har hållit tät kontakt under sommaren. Och nu kan vi äntligen bekräfta att Joakim Karlsson kör för Team Mumien.se nästa år.


Och, nej han kommer inte ha den gräsliga kombinationen av kläder på sig som på bilden ovan nästa år. bilden är för övrigt från Kungsbacka Granfondo 2009 som Jocke vann framför teamchefen. 

Mer info snart.

//Teamchefen och tillika tävlingsledaren

lördag 13 november 2010

In bocca al lupo

In bocca al lupo är numera varumärke. I samband med detta går det in som en sponsor av
Team Mumien.se 2011. Här har ni logon som kommer pryda rumpan på våra Castellibyxor.


Sen kan ni få ytterligare en bit av vår nya seniorcyklist 2011. Eftersom den andra var för svår. Till och med för Lunkan.


Bildgåta nummer två

Hej på er!

Nu skall vi se om Västsveriges starkaste elitcyklist uppför kan gissa vem detta är. Mannen på bilden kommer innebära ett kraftigt vitamintillskott till Team CK Mumien.se under 2011.

Ni andra är ju självklart välkomna att gissa med. Vinsten som står på spel är ytterligare en bergprishandduk.

//Tävlingsledaren Stefan

torsdag 11 november 2010

Beata Sandström

Jag vill passa på att ge lite reklam åt en av våra duktiga tjejer och hennes blogg Beata Sandström

Ny webshop

Mobilservice. Vi har så smått börjat lägga upp vår nya webshop. Där kommer vi erbjuda våra nya teamkläder så fort dom är är klara för leverans. Vi kommer även erbjuda vår bergspris handduk.

Dessutom kommer man kunna köpa en motionslicens  med tillhörande stödmedlemskap i Team CK Mumien.se. Detta för att ge motionärer möjlighet att starta i de motionslopp som kommer kräva licens. Vi tänker då framförallt på Nationaldagsloppet och andra lopp med gemensam start och tidtagning.

Trots ryktena om att mobilservice hos Mumien AB vår namnsponsor vill öppna en cykelaffär i Göteborg så kommer vi inte erbjuda cyklar eller cykeltillbehör i teamets webshop.

mobilservice hos http://www.mumien.se/mobilservice/ kvarstår. 

//Stefan 

onsdag 10 november 2010

Bildgåtan

Hej

Vem är den nya damcyklisten som skall köra för Team Mumien.se damlag nästa år?



Gissa rätt så skall ni få en ny bildgåta i morgon vad gäller vår nya seniorcyklist.


//Stefan

Vinterträning nja...

Hej på er!

Världens kanske rökigaste hotell.


Vid min andra och definitivt sista vistelse på en av världens mest inrökta hotell Horizonte i utkanten av Palma. Fick jag mig serverat en sanning som denna vintern skall bli min ledstjärna.

Lars-Åke Östlin den gamle tränaräven, avslöjade då för mig vad jag skulle göra för att bli en bättre cyklist. " -Satsa på taktik" var hans handfasta råd. " -Du är ändå för gammal för att bli bättre". Detta är något min nuvarande tränare inte riktigt håller med om men även han tillstår att " - Ja, bättre blir du kanske inte" "- Men det gäller att dämpa fallet"


Så nu är det full fokus på taktik för Team Mumien och vinterträningen har förpassats till en undanskymd vrå där den för övrigt alltid borde husera. 


Jag vill poängtera att detta endast gäller den äldsta delen av Team Mumien.se och inte dom yngre förmågorna.


//Stefan

tisdag 2 november 2010

Nyheter


Hej
Det händer lite nya spännande saker nu hos Team Mumien.se. Bland annat har vi klart med en cyklist och ytterligare en är nästan klar. Mer info om detta i veckan som kommer.

Målet är att ha laget helt klart till cykeldagarna 20-21 november. Och sen få cykelkläder utprovade för alla så att man kan vara klar med alla administrativa saker innan årsskiftet.

Håll utkik i veckan!

//Teamchefen