torsdag 30 december 2010

Spiuk och andra sponsorer


Enligt Wikipedia är en sponsor "den, som ekonomiskt stöder en annan verksamhet utan att få någon särskild motprestation utöver reklam- och annat marknadsföringsvärde"

Idag har jag haft en möte med en av våra viktigaste och mest uppskattade sponsorer: Spiuk. Vi kom överens om att Spiuk även skall stödja Herr laget 2011. Detta betyder att killarna kommer cruisa omkring i seniorklungan med

Spiuk Arqus glasögon och......

Spiuk Daggon hjälm som matchar våra nya snygga teamkläder otroligt bra.

Vad gör då Team Mumien.se i gengäld för sponsorerna? - I första hand kommer vi självklart att ha med deras namn på våra kläder. Men för att framgångsrikt skaffa sponsorer till sitt lag/förening/satsning tror jag det är viktigt att man har en dialog med sponsorn om vad man tillsammans kan hitta på som gagnar honom. Och där har just sponsorn ett stort ansvar att bidra med förslag.

Vi har själva kommit med massa förslag på vad vi kan göra tillsammans och vad vi kan göra för att på bästa sätt exponera Team Mumien.se sponsorer. Ingen är ju betjänt av att man får ett namn på tröjan och sen rinner allt ut i sanden på grund av oengagemang från den eller andres sida. 

I Spiuks fall kommer det vara viktigt med exponering under Mumien GP i Göteborg i juni. Dessutom kommer vi arbeta mycket med att ta bra bilder på cyklisterna när dom använder produkterna. 

Men när det gäller vår namnsponsor Mumien AB så är dom mest intresserade av de inlänkar och digital reklam som kan uppstå genom Team Mumien.se. 

Gemensamt för alla våra sponsorer är att dom genom Team Mumien.se får chansen att visa upp sig både bland elitmotionärer som är en viktig målgrupp, då dom oftast är mer köpstarka än elitcyklister. Detta eftersom vi bland annat kör en del motionsarrangemang samt har en tät kontakt med motionsklubbar i både Göteborg och Småland. Samt får mycket digital exponering eftersom vi är och kommer att vara aktiva på vår hemsida.

//Sponsor ansvarige.

Del 2 kommer snart


lördag 25 december 2010

sjukdom är bra

Jag vet att bilden är otydlig men tittar man noga kan man se att yttertemperaturen är 22 grader. Platsen för detta är där jag och Bea skall tillbringa dom närmaste 2 månaderna med att cykelträna. Kändes otroligt skönt att konstatera att det kan vara så varmt i Europa i december/januari.



I tisdags rekade jag ovan nämnda plats. Skulle vara ner tre dagar och njuta av god mat och köpa lite julklappar. Men istället vaknade jag med en vansinnig förkylning och tog mig knappt ur sängen på onsdagen. Så jag blev sängliggandes utomlands i 17 timmar bara för att få febern att släppa såpass mycket att jag kunde samla kraft nog att sätta mig på boskapstransporten Ryanair hem igen.

Men det finns ändå en riktigt trevlig bieffekt av att vara sängliggandes utan mat några dagar. Man går ner i vikt och känner sig smal och fin. Jag ser alldeles utmärglad och deffad ut. Så man kanske skulle planera in lite sjukdom lagom innan träningslägret på Mallis i mars så man kan visa Israelsson och dom andra i CK Master var skåpet skall stå uppför Randa och Puig Major.

//Bacillen


torsdag 16 december 2010

Max Lelli è un impostore


Vi vorrei raccontare un po di Max Lelli. Lui e tutta la sua organizzazione è un gran truffa. Io avevo pianificato tutta la mia vacanza due anni fa per poter participare nella Granfondo di Max Lelli a Maremma. Sono venuto giù con aero, noleggiato una bici e una macchina per accedere la gara.

Quando sono venuto, sai cosa avevano fatto? - Anticipato la gara un ora per ragioni organizzativi. Per uno straniero come me è assolutamente incredibile capire una cosa del genere.

Non mi hanno dato una scusa, non mi hanno risostistuiti i soldi non mi hann neanche risposto. 

Max Lelli e tutta la tua organizzazione siete banditi ed io vorrei avvertire altri stranieri ed Italiani di evitare quella gara.

Spero che questo non succeda ad altri.

//Molto delsuo


onsdag 15 december 2010

Välkommen till Casa Mumien.se 2011

Hej

Här kommer delar av Team Mumien.se spendera perioden 20:e mars till 9 april. Vi har tröttnat på sunkiga hotell från 70 talet och salmonellastinna fettbuffèer.


Så vi har helt sonika hyrt oss ett schysst stenhus utanför Llubi till träningslägret på Mallis.

Vi tänkte gjort detta redan förra året. Men nu blev det äntligen av. Får jag som jag vill så spenderar vi även Vuelta Mallorca para Master här nere i ett hyrhus i oktober.


Visst ser det trevligt ut? Mycket billigare än hotell dessutom.

//Reisefuhrern



tisdag 14 december 2010

Beata och team mumien i GP

Hej

Idag uppmärksammade göteborgs posten Beata och teamet


- uppdaterad medan jag är på språng genom min övergrymma mobil

söndag 12 december 2010

Beata kör för OCK 2011

Svensk rytter til Odders damehold

Odder Cykle Klubs damer bliver forstærket i 2011 med den 23 årige svensker, Beata Sandstrøm, som kommer fra Göteborg, da en af rytterne, som skulle have kørt for Odder har fået kontrakt med et tysk UCI hold i 2011.

”Vi har set hende køre i nogle danske løb i år, og hver gang hun startede var det enten for at vinde eller komme på podiet. Så ja, hun har sin plads hos os, og vi ser frem til 2011, som vil være hendes tredje sæson på en racercykel. Hun har meget at lære endnu men hun har den rigtige indstilling til sporten og har et stort udviklingspotential. Og den type rytter har vi brug for med den målsætning vi har til næste år,” fortæller Thierry A. Muraour, der er sportsdirektøren for Odders damehold.

Damerne fra Odder har naturligvis endnu større ambitioner i 2011 end i år. Udover den nationale løbskalender, skal rytterne til nogle UCI løb i Belgien, Luxembourg, Frankrig, Holland og Tyskland.

Inlägg av Stefan:
JA, detta var den omvälvande nyheten. Anledningen till att den var just det var att den äventyrar Beatas möjligheter att köra för Team Mumien.se.  //Stefan

lördag 11 december 2010

Mumien GP


5:e juni i Göteborg. 

10.000 kronor i prispengar, små snygga nummerlappar, stenhård bansträckning, spurtpriser med mera.  Mer info inom kort.

Detta var dock inte den omvälvande nyheten.


torsdag 9 december 2010

kaffepods

Jag tänkte skriva en kort artikel om kaffepods och var man kan köpa dom. Enklast är att köpa dom online på kaffekrokodilen.se.  Men man kan självklart även köpa dom i sitt lokala varuhus eller i vissa specialbutiker som nespresso öppnar runt om i världen. I göteborg öppnar snart kaffekrokodilen.se sin första butik/showroom där man kan få gratissmaka kaffe från nespresso kompatibla kaffepods.

Ett annat sätt är att själv tillverka sina kaffepods genom att köpa en tom kaffepods från något företag och fylla på dom med eget kaffe.

Elgiganten,  ICA och SIBA kommer inom kort att sälja kaffepods från l'espresso italia.

//Kaffe experten

måndag 6 december 2010

Okontrollerad j-a glädje....

..... ja så kan man sammanfatta att vi kommer ha Mattias Lundqvist a k a Lunkan i Team Mumien.se nästa år. Vi har stött och blött detta tillsammans jag och Mattias och kommit fram till en lösning som vi ömsesidigt är nöjda med.

Mattias som närmast kommer från MCK som han fortsatt kommer köra MTB för (precis som vi någonsin kommer köra cykelns folkrace...) där gick gränsen. Kommer köra i senior med oss. Mattias som blivit pappa två gånger om på sista tiden kan inte alltid lägga den tiden som krävs för att prestera på topp i elitsammanhang. Så när vi hörde av oss i somras kände man att han var lite intresserad i alla fall.

När vi sen gjorde gemensam sak för att slippa att se ett visst lag vinna Svansesunds tre dagars så pratade vi lite mer. Sen dess har vi setts några gånger för att prata om olika scenarion.

Mattias kommer dyka upp på en och annan elittävling precis som delar av Team Mumien under nästa säsong. Dessutom vill vi ju köra U6 och SM på Sollerön.

Mattias kommer även att vara med på Mumien Grand Prix den 5:e juni 2011.

//Stefan Team Mumien.se

Mumien.se

Mumien.se testar bloggkonto inför säsongen 2011 för direktrapportering. Mumien.se kommer skriva direkt från tävlingarna

Stefan Team Mumien.se

- uppdaterad medan jag är på språng genom min övergrymma mobil

söndag 5 december 2010

gratis kaffekapslar

Många frågar sig idag hur man gör för att komma över gratis kaffekapslar. Det enklaste sättet är väl att gå in på nespresso butiken och be att få prova en gratis kapsel. Men det finns enklare sätt och framförallt slipper du lämna hemmets lugna vrå. Det räcker att besöka Kaffekrokodilen

Där kan du beställa gratis kaffekapslar dom du kan prova i lugn och ro. Det kommer ett gratis paket hemskickat med två varuprover.

Sen kan du bestämma dig för om du tycker om dom eller inte. Det som kommer i dagsläget är dels den klassiska espresso classico men man får även den långa varianten espresso lungo. Värt att veta är att väljer man sen att köpa kapslar av kaffekrokodilen så kostar dom bara en bråkdel av vad nespressos egna kapslar gör.

onsdag 1 december 2010

Spiuk cykel

Hej

Gissa vems cykel som gömmer sig på bilden? Inte Spiuk i alla fall.



Självklart är det Mattias cykel. Men säg inte till honom att jag sagt det. När det gäller hjälmspons kommer vi att köra på Spiuk Daggon hjälmar och Spiuk Aquarius glasögon. Spiuk som i Sverige drivs av Pinstripes i Falkenberg är en ny aktör på cykeltillbehörs marknaden.

// Spiuk