lördag 30 april 2011

I mumiens näste del 2



Middagen är serverad. Vi hoppas kunna lägga upp bilder på resultatet från GP loppen snart


Team mumien - Helt enkelt, livskvalité

Resultat elit hammarö




- team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

Location:Slupvägen,Onsala,Sverige

Resultatlistor....


I jakten på resultatlistor kammade vi noll.



Dagens spurtare undrar var listorna är...?


//mattias


Team mumien - just nu hungriga på mer

5 spurtpris & seger




Team mumien - the winning team

Vinst på hammarö

Idag vann jocke hammarö gp och lunkan tog 4 spurtpriser och jocke 1 spurtpris vilket betyder att killarna försvarade johans ledning exemplariskt.

Ni är grymmast

//teamchefen


- team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

Location:Slupvägen,Onsala,Sverige

Resultat senior Hammarö 2011

Mumien i topp på Hammarö

Hej

Team Mumien.se inleder Hammarö storartat. Johan Olsson som vi hoppats så mycket på i etapploppen dammade till med bästa tid i dag på tempot. Nu har vi nått dit vi ville, att blanda oss i etapploppen och köra som ett lag som kan försvara en kille i totalen. Detta ger så mycket mer dimension till cyklingen än att bara sitta i seniorklunga en dag.

Mer rapporter snart

//Teamchefen

Sandlåda


Prologen kan liknas med nedanstående bild....





Team mumien - En frisk fläkt

Location:Järnvägsgatan,Karlstad,Sverige

Arrangörsmiss

Det verkar som Skoghall CK lyckats schabbla bort hela resultatlistan från gårdagens prolog. Synd eftersom det verkar som Johan hade en bra tid med sina 3.55.

//Hemma och sjuk

fredag 29 april 2011

Längst in i mumiens näste....

Då var det lite fredagsmys med nästan alla i laget.
Pasta med köttfärssås och allsköns tillbehör.


- vadå skidbacke.....

Team mumien - lite bättre, helt enkelt.

Location:Furustigen,Karlstad,Sverige

Nya mumienkläder

Hej

Nu sitter vi och skissar på kläder för Team mumien.se i retrostil. Tanken är att låta en tröjtillverkare i Toscana ta han om tillverkningen i merinoull. Skall man köra Eroica så skall man göra det med stil.



//Stefan

torsdag 28 april 2011

VARNING för Dragnet och Dragster

Hej

Här har ni den avklädda och osminkade versionen av hur det gick när vi anlitade och blev grundlurade av Martin Johansson på Dragnet och Dragster.

Vi är ett litet företag och för oss var det den största investeringen någonsin när vi skulle satsa 100.000 kronor på en ny hemsida med webshop. Vi besökte några olika webbyråer och till slut föll valet på Dragnet som lovade guld och gröna skogar. Kanske borde man dragit öron åt sig redan där Men man kunde ju inte ana att en välrenommerad byrå av den storleken skulle vara inkompetenta inom området och dessutom totalt likgiltiga inför våra behov som kund. Men så var det.

Deras problem är att dom inte har en aning om hur man gör hemsidor. Dom arbetar med reklam. Inte internet. Sen att dom vill ändra på det med Dragnet det är en annan sak.

Stefan
mumien

Team mumien blogg välbesökt

Hej

Sakta men säkert har Team Mumien.se blogg seglat upp som en av dom mest välbesökta. På bloggtoppen så kan man utläsa att vi ligger som tredje mest lästa cykelblogg. Bara Henrik Öijer och Johan Mölleborns cykelblogg har mer besökare.

Inte så illa pinkat på ett år. Och framförallt intressant för sponsorer och samarbetspartners. Team Mumien.se ensam har genererat inlänkar till huvudsponsorn mumien.se för mer än vi någonsin kunde föreställa oss.

Till detta kommer vår vanliga sida Team Mumien.se som är första steget innan folk går till bloggen. Dom hade igår 192 besökare om dagen

Sidvyer, idag
120
Sidvyer, igår
700
Sidvyer, senaste månaden
10 197
Sidvyer, all historik
39 780

Snart drar vi igång en ny rolig tävling som vi tror kommer generera mycket trevlig läsning för alla.

//Webmaster

onsdag 27 april 2011

Beata 13:e tjej i landslagspremiären

Hej

Det är otroligt men Beata körde in som 13:e tjej på prologen i Gracia Orlova i sin landslagspremiär.

Det visade sig stämma. Här är den totala resultatlistan. Stort grattis!!

http://www.gracia-orlova.cz/gracia_/stranky/8/file/Gracia2011_0.pdf

//Stefan

Team mumiens tjejer i helsida i GP

Idag skriver Gp sportens  Carina Olofsson om Team Mumien.se tjejerna som är i Tjeckien för att köra för landslaget.

tisdag 26 april 2011

Mer bilder från Åstorp

Hej

Här kommer lite bilder från Åstorps linjelopp. Mer bilder kommer finnas under bild sidan på Team mumien.se där ni även kan se bilder från hela skånehelgen. Och inte bara på Team Mumien.se cyklister


taktik i Team mumien.se

Hej

Som vissa av er säkert märkt så har vi i Team mumien.se gjort vårt bästa för att lägga in lite taktik i vår körning i seniorklungan. Vi har dessutom medvetet försökt köra lite hårdare.

När vi startade teamet förra året så var en av målsättningarna att vi skulle vara ett seniorlag som skulle köra som ett elitlag. Under första säsongen gjorde vi några mer eller mindre lyckade försök. Men nu till den här säsongen startar vi alla tävlingar med en gemensam taktik.

Vår förhoppning är att ni andra cykelklubbar skall hänga på det "tänket" och utmana er själva och oss konkurrenter med en extra ingrediens till seniorcyklingen som enligt min mening varit rätt tråkig innan. På så sätt sätter vi press på dom som bara vill sitta med klungan och spurta mot 50 man efter 2 timmar.

Vi vet att minst ett annat lag i seniorklungan har lagt ner samma energi på taktik i år. Och det tycker vi är bra. Vi tror nämligen att vi själva kan vinna eller få pallplaceringar om fler kör med taktik och framförallt är mer aktiva.

//Teamchefen

måndag 25 april 2011

Martina tvåa

Martina solklar tvåa i spurten på åstorps soliga linjelopp idag.














Mindre bra idag

Idag fick vi bita i gräset oxh se oss slagna av markus i team kungälv och den evige spurtaren
Magnus B från ck bure


- team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

Resultat åstorp 2011







- team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

Location:Malmgatan,Åstorp,Sverige

söndag 24 april 2011

Åstorps gp 2011

Hej

Det låter säkert konstigt men vi lyckades ta första och andra platsen i dagens Gp lopp i Åstorp i Herr senior klassen. Lunkan kom iväg direkt med Joakim och en kille till. Dom körde på och ifrån andra gruppen där jag och Johan satt och täppte till attacker. Sen attackerade Joakim slutgiltigt på sista varvet och Lunkan spurtade hem andra platsen enkelt.

Jag bröt och Johan fick punka. Mattias fullföljde lite längre bak i en mindre grupp.

Sara knep en fin tredje plats i tjejernas lopp.

Bilder kommer snart. Vi lägger inte ut några resultat idag eftersom Thomas på skåne cykel är så snabb med att lägga ut resultatlistorna ändå. Idag har jag suttit med en del i målvagnen och lärt mig lite hur det fungerar. Igår satt Sara och Josefine med och fick lära sig lite med. Dom skall nämligen vara med i målvagnen under Mumien GP den 5:e juni.

//Stefan

lördag 23 april 2011

Vinst igen

Hej

Idag vann Joakim och jag Stefan kom tvåa. Otrolig inledning på säsongen för teamet. Här kommer lite bilder.


Prispallen bestående av två Team Mumien cyklister.
och en styck arg skällande dansk.

Jocke defilerar.

Stefan i spurt om andraplatsen.



Mer info snart,

Stefan

torsdag 21 april 2011

En seniorcyklists vardag...


En blixtinsats i trädgården innan helgens bataljer i Skåne.

25 säckar täckbark
20 säckar matjord

Det är melodin för bekymmerslösa land, en tid framåt.
Imorgon skall jag sätta ut en av mina bästa kompisar på grönbete.



- skottkärra + en kratta



- kompis


//mattias



- Postad från en mobiltelefon

Äntligen







måndag 18 april 2011

Dubbel på Östgötaloppet

Mitt ny lag, Team Mumien.se, fick en seger och en andraplats i säsongspremiären i seniorklassen. Jag lyckades knipa första platsen och Jocke tog hem andraplatsen. Loppet kördes i hyfsat blåsigt väder med exponerade sträckor med kantvind. Vår taktik var att köra offensivt och inte vänta på andras initiativ. Det passade mig bra då jag ville ligga långt uppe i klungan och därav slippa bli indragen i de olika vurpor som oftast sker på första vårtävlingarna. På väg hem på det långa varvet lyckades jag komma i väg tillsammans med Robert från IK Ymer, Glenn från Cykelcity, Markus från Team Kungälv. Efter att vi har kört på max i 5-10 minuter lyckades vi får en lucka som samtidigt Jocke i mitt lag lyckades brygga upp till. Mycket starkt kört av honom! Så på de avslutande kortare varven höll vi ihop samarbetet bra och alla tog del av arbetet för att hålla undan. Bak i klungan bevakade mina teamkamrater alla attacker på ett föredömligt sätt och alla i laget har del i denna seger. Teamwork alltså.




I början på sista varvet ökade jag farten lite i backen efter målet och då blev vi av med Glenn och några småatacker till gjorde nog gruppen lite krokig i benen var tanken. Jocke var dock pigg och sa till mig att han skulle vänta på spurten. Men eftersom vi hade numerärt överläge fanns det ingen anledning att både han och jag skulle vänta på den så jag attackerade 200 meter innan den sista mycket långsamma kurvan ca 1 km från mål. Jag får lucka som jag sedan kan hålla den sista kilometern in till mål. Jocke tar sedan spurten om andraplatsen efter att Markus och Robert försökt jaga ikapp mig sista biten. Etta och tvåa alltså och samma ställning i seniorcupen efter en tävling.


Tävlingen var den första på min nya Bianchi och den var helt underbar. Precis som väntat. Jag valde att köra på lågprofilshjul pga vinden och jag tror det var rätt val denna dag.


Nästa tävling blir på söndag för mig men innan dess skall det jobbas på Aktivitus Testklinik som går för högtryck så här års och ovanpå det skall mina två söner Wilhelm 4 år och August 2 år ha sin tid med pappa samt min söta fru Sara skall även få en skymt av mig är det tänkt.

Mattias Lundqvist
http://www.aktivitus.se/

Resultat Östgötaloppet här.

Jaga motionärer är kul

Hej

Idag stack jag ut för att hämnas på ovetande motionärer för min magra insats under gårdagen. Det går till på följande sätt.

Jag klär mig helst anonymt svart, ungefär som en dopingavstängd stjärncyklist som vill köra Granfondo. Sen åker jag runt på vägarna runt Göteborg och så fort jag på håll får syn på lite motionärer så jagar jag ikapp dom och sen gör jag mitt yttersta för att verka totalt fri från ansträngning när jag med stängd mun passerar dom.

Ibland är det någon fåfäng motionär som får för sig att hänga med. Det är inte alltid så bra då jag oftast distanstränar på dom passen. Men då gör jag oftast processen kort med vederbörande. Idag lyckades jag extra bra. Inte ens Björn Fredriksson kände igen mig trots att vi möttes på 3 meters avstånd.

Detta är en ovana som hänger kvar sedan min tid i HCK. Ingen ville tävla men alla ville ändå tävla. Och då skulle man jaga varandra och helst hänga av varandra på distansrundorna. Skitkul. Det är ju trots allt det cykling går ut på.

En i HCK som har haft den goda smaken att börja tävla är självaste ordförande Magnus T Svensson och det skall han ha stor heder i. Lycka till framöver Magnus.

//Stefan

Team mumien.se i landslaget

Hej
Idag blev det klart att ytterligare en av våra duktiga tjejer kommer köra i landslagskläder i Grazia Orlova nästa vecka.

Det är Beata, Martina och Sara från oss som kommer ingå i en trupp med 6 tjejer som åker till Tjeckien.

//Stefan

söndag 17 april 2011

Resultat Östgötaloppet. (några i alla fall)

Hej

Tyvärr satte jag ambitionsnivån lite för högt vad gäller resultatrapporteringen. Jag är ledsen för detta och kan bara säga att vi lovar att i alla fall försöka få fram resultat direkt efter varje tävling vi åker på så att ni hemma kan läsa dom innan SCF behagar lägga ut dom.

Idag var senior och elitresultaten tyvärr inte klara trots att vi stannade kvar extra för att få dom. Dessutom blev mina iPhone 4 kort på resultatlistan över damer och ungdomarna allt annat än bra. Men det kommer bli bättre.

Damelit och ungdomar resultat








Location:Kanalvägen,Borensberg,Sverige

Seger idag

Idag var det en riktigt bra dag för teamet. Martina 2:à i damelit. Två av våra tjejer uttagna till landslaget i tävlingen i Grazia Orlova i Tjeckien.



Mattias Lundqvist 1:à och Joakim Karlsson 2:à i herrsenior. Nästan full utdelning. Dessutom med en teamtaktik som nästan fungerade helt och hållet. Men redan nästa helg är det revanch tid och då får vi nog bita styrlinda igen. En stor eloge till Johan Olsson som med sin offensiva åkning bäddade för att Lunkan skulle komma iväg. Samt Joakim som attackerade ikapp Lunkan med mera.

För egen del tog Östgötaloppet slut efter att jag beslutade mig för att gå av med 4 småvarv kvar att köra. Jag tröttnade helt enkelt på att bita styrlinda och hela tiden bli avhängd från Martin och Johans klunga varje gång i sidvinden efter start och mål. Benen var ok men konditionen fanns inte idag. //Stefan





- team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

lördag 16 april 2011

Reultat först hos Team Mumien.se

Hej

Redan med början i morgon på Östgötaloppet kommer vi ta kort på resultatlistan och publicera den på vår blogg så att ni som inte är med på plats kan få snabb resultatrapportering.

//Webmaster

torsdag 14 april 2011

Hck tempotest

Direktsändning från Hisingens ck tempotest vid mysterna på elevator nobody




-


team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

Location:Basargatan,Göteborg,Sverige

Just nu..

..ger jag massor av kärlek till min cykel. Allting skruvas av, rengörs, fettas in och sätts sedan tillbaka igen. Vissa komponenter byts ut till nya.
Senare idag kommer Sveriges bästa mekaniker hit och finjusterar. Nu kommer mitt vrålåk bli som nytt.

/Jocke

onsdag 13 april 2011

Revolver Racing

Sitter här och beundrar mina skitsnygga hjul från Revolver Racing.
Vi hade möjlighet att själva välja färg på texten och jag valde såklart utifrån min cykel och kläderna för att maxa snyggheten. Är extremt nöjd med resultatet och ser fram emot att tävla på dom under påskhelgen.

/Jocke

Banan godkänd

Idag fick vi vår GP banan godkänd av SCFs kommisarie. Känns riktigt bra och nu inväntar vi bara besked från dom andra instanserna. Sen blir Mumien GranPrix ett faktum.


Här ser ni tänkt bansträckning. Mer info inom kort.

//Tävlingsledare Stefan

måndag 11 april 2011

De rosa King 3 RS säljes

Sveriges snyggaste italienska racer till salu


storlek enligt De rosa är 61. I själva verket är den som en normal 54. Jag är cirka 180 och den passar mig utmärkt med 110 styrtapp
Deda Presa kolfiberstyre
Deda presa kolfiber styrtapp
vit Fizik styrlinda
Kolfiber Elite flaskhållare
Time RXS pedaler
inbyggd sadelstolpe
carbon mattsvart/röd/vit
Campagnolo Super record 11
12-27 kasett Chorus
Köpt maj 2010
Cykeln säljes utan sadel
Campagnolo Bora Ultra hjul

Nypris: 82000:-
Pris: 49000:-
Som vanligt är jag inte intresserad av att byta, pruta eller i allmänhet bli kompis med folk som tycker jag har en fin cykel.

lördag 9 april 2011

Sista versen


En vecka med många upplevelser är till ända.
Man kan just undra,
Vad näst kommer hända.

Ta bilen i raketfart förbi Binnisalem, till ett flygplan som snabbt tar oss hem.

Hem till ett sunkigt och Sverige grått,
Skönt att ändå komma hem till sitt egna lilla Fort.

En vecka till premiären på östgöta-slätten,
Kan nog få många att hänga med läppen.





- Team mumien.se - Helt enkelt roligare

Location:Calle del Circuit del Llac,Muro,Spanien

torsdag 7 april 2011

Bra, men ändå inte

Dagens pass skulle resultera i ett "fatburn"-pass. 5timmar var tanken, sen hem och därefter fasta i en timme eller två, för att slutligen fullkomligt explodera i kulinariska upplevelser som t.ex Nils pasta med köttförssås, lite rödvin och glass.
Directeur sportif Olgarsson hade även förbjudit hela laget att intaga all form av fast föda under rundan.
Verkligheten slutade på ett café i Sineu med ca 7st kaffe med mjölk, ca 9st cola, 2st omeletter och 5st feta skink/ostmackor. Allt efter hela 3,5timmar då våra tomma magar skrek efter mat.




Vi har efter noga övervägande beslutat att gå ut med denna information, för att liksom Spartacus, visa folkmassan att vi också är mänskliga.

Annars ligger tempen på stadigt 25grader och solen har gjort oss irländskt bruna över våra hårt exponerade kroppar.

Nu bllir det pasta!

//mumien

onsdag 6 april 2011

Team Mumien.se i Raphas ansiktsbok

Idag uppmärksammade både Rapha Team mumien.se och sen även Daniel Rytz.

//Stefan

Bilder från bergstempot


Notera katten bland hermelinerna. Acke i MCK i CK Master kläder.
Vad är på G egentligen?