torsdag 29 september 2011

Underbart höst väder!

Hej

Förra helgen spenderades i Köpenhamn, underbart väder och helt galen stämning under söndagens avslutande linjelopp. Kul att Gotland visade upp sig lite och framförallt att England dominerade från start till mål, shit vad de jobbade hårt för Cav som tackade för jobbet och gjorde det han är bäst på, spurta! Tänk om våra damer kunder gjort detsamma för Emma.

Träningen flyter på bra men passen blir kortare och kortare då solen går ner allt för fort på kvällen.
Formen har varit väldigt god hela hösten och det känns som jag lyckats behålla den nu till årets sista tävling i Tönder, Danmark. Det ska bli skitkul, det lovas hårt motstånd, sol, lite vind och kullersten! Jag ska göra allt för att upprepa succén i Thorsager.
/Jocke

söndag 18 september 2011

Aflyst løb

Det fick bli motionsloppet Sundstrampet i Helsingborg istället för tävling i Greve, Danmark då det tyvärr var inställt. Fanns även två lopp på Jylland men de lovade storm och regn samt att det var 110 mil tur & retur.

De 80 km som Sundstrampet bjöd på var fina och hårda, så fort mastern släppte satte jag fart på det hela direkt. Till min stora glädje bjöds det på ett grusvägsparti efter ca 20 km, ett perfekt tillfälle att trycka gasen i botten vilket jag gjorde och fick med mig A Thell och P Agerteg CK Ringen. Och vi gick för fullt i kantvinden och fick snabbt tid ner till klungan. På hemvägen i kuperad terräng med motvind släppte Agerteg och jag och Thell gick för full gas de återstående 40 km i rak motvind som det bjöds på till Hbg.
Ett fint arrangemang av Cykelklubben.se tillsammans med Helsingborgs Dagblad. Kortfattat så var det årets hårdaste 80 km, mycket tack vare vinden och kylan. Trots det hade vi ett snitt på ca 39-40 km/h.

Idag var det en lugn och fin runda med Sveriges bästa ungdomsklubb FK Trampen. I ett dimmigt Skåne fick vi ihop runt 13 mil. En bra genomkörare för ett par ömma ben.
Bild från Andreas Arvidsson.

/Jocke

söndag 11 september 2011

Vinst i Malmö Velo Classic

Då det inte blev något lopp för mig i Danmark varken under lördagen eller söndagen så passade jag på att köra premiären för det nya motionsloppet i Malmö, Malmö Velo Classic. Gäller ju att hålla igång benen så jag inte tappar min goda form då det väntar tävling i Greve, Danmark nästa helg.

Var ensam mumie till start men långt ifrån ensam, då loppet var fulltecknat med ca 500st startande. Arrangören hade valt att ha stoppa vid 500 anmälda. Underbart väder, fina små vägar, böljande lanskap och två bra stigningar gjorde loppet utslagsgivande.
Det var verkligen motionsloppskaraktär på loppet, man kör i backarna och håller ett jämnt fint tempo på platten. När vi närmade oss mål med ca 10km kvar attackerades det friskt i vår ca 20man stora grupp. Men det blev en spurt som skulle avgöra premiären av Malmö Velo Classic. Det passade mig prima och jag kunde passera mållinjen först och bli "historisk" =)

Under den goda middagen som man bjöds på efteråt satt jag med arrangören och diskuterade länge, och jag kan säga att de har storslagna planer och går allt i lås så kommer Malmö Velo Classic vara ett prestigefyllt lopp många vill vinna.

/Jocke

Vinst i tidaholm och resultatlista

Idag åkte jag och martin som enda representanter för teamet. Men icke desto mindre lyckades vi vinna och ta tredjeplatsen med. Det var riktigt roligt för oss att i avsaknad av dom lite starkare killarna i laget få ta två bra placeringar. Vi hade ingen taktik utan "var bara med" rätt skönt så här i slutet av säsongen.





Resultatlista senior. Kolla in grymma snitthastigheten


lördag 10 september 2011

Sista ryck

Egentligen hade jag tänkt åka till Danmark i helgen. Men när biljetten kostade 1699:- med världens girigaste företag Stena Line så sket jag i det och kommer istället köra linjet på Hökensåsloppet. Hoppas får med mig Martin med. Ett sista ryck i seniorklassen i Sverige.

Den 1-2 oktober dock blir det avslutning i Danmark i Bov och Tönder. Skall bli riktigt kul.

I helgen erbjöd vi Jocke för utlåning men dom var inte intresserade så han kör motionslopp i Skåne istället och tjatar på teamchefen att det skall bli ett parallellt elitlag i team mumien.se nästa år.


Jag har ju sagt att jag inte vill ha ett elitlag om inte Mario Cipollini kommer och gästkör. Han var ju inbjuden till två race i år men kom inte. Undrar varför......

Mario, perchè non sei venuto a fare una gara qui in Svezia? Con te possiamo anche vincere.

//Stefan

onsdag 7 september 2011

Resultat Seniorcupen

Så nu har Seniorcupen räknat alla resultat från Svanesundstävlingen. Vi i Team mumien.se vinner lagtävlingen och Mattias Lundqvist vinner totalen. Dessutom klara sig Johan Olsson kvar vid tredjeplatsen.

Totalt har vi 3 cyklister bland dom tio bästa i totalen. Det är vi väldigt nöjda med. Det visar på en viss bredd i laget och att vi åker på mycket tävlingar. En av hörnstenarna i teamets upplägg.

Text om seniorcupen
Resultat

måndag 5 september 2011

Bilder Svanesund - 2011

Alla bilder från Team mumien.se.

Säsongen 2011 Team mumien.se

Så var den svenska säsongen för Team mumien.se över för den här gången. Det återstår i och för sig 2 tävlingshelger i Danmark och ett lopp på Mallorca. Men bara för delar av laget.

Jag tänker inte grotta ner mig i resultatuppräkning utan kan bara lyckligt och ödmjukt konstatera att vi har haft en enormt framgångsrik säsong 2011. Dessutom vinner vi totalen i seniorcupen genom Mattias Lundqvist.

Till nästa år kommer inte Joakim vara med i seniorklungan som det ser ut nu. Men föga kunde vi ana i början av säsongen att han skulle vara "så bra" som han var. Han har överträffat både teamets och sina egna förväntningar. Så alla som tycker att Joakim borde köra elit, eller att elit borde köra senior. Lugn just nu arbetar vi på hur det skall lösa sig till nästa år. Mer om det senare.

En annan som överträffat sina/våra förväntningar är Johan Olsson. Inte kapaciteten kanske men mångsidigheten. Han kan långspurta, köra tempo, köra utbrytning och köra uppför. En ganska komplett cyklist med andra ord.

Men det är inte bara dom starka cyklisterna som gjort loppen. Utan hela laget har försökt bidra på ett kreativt och genomtänkt sätt till att skapa aktivare cykling i en seniorklunga som var ganska sömnig ett tag.


  • Vi har helt enkelt haft en fantastisk sammanhållning bland killarna i Team mumien.se. Vi satsar medvetet på ett mindre kärngäng som kan köra mycket tävlingar och hålla samman, än att ha ett stort spritt lag som vi tror mindre på.
  • Sen har vi ALLTID haft en tanke bakom vad vi skall göra på en tävling.
  • Vid säsongsupptakten hade vi ett möte med Mattias Reck på Balansera som kan otroligt mycket om cykeltaktik. Även om det var en liten lektion så startade den tror jag en process i huvudet på våra cyklister att man måste tänka som cyklist och att det inte bara är att köra på.
  • Vi har försökt följa upp taktiken med att gå igenom loppen efteråt med. För att reda ut vad som gick bra eller dåligt. (där kunde vi bli bättre på att prata även när det gått bra).
  • Vi har skapat en sammanhållning runt vissa kärnvärden som varit viktiga för samtliga i laget. Utseende, prylar, att ha roligt och att tävla. Ibland pratar vi faktiskt mer om sådant än taktik.
  • Dom "svagare" cyklisterna har fått klart för sig att även om dom offrar sig för att dom starkare skall vinna så kommer man inte flyga av. Det är många rädda för annars. Hur skall man annars kunna få en 35 kille med tjej och normalt arbete att åka 50 mil för att flyga av efter 20 minuter.



  • Vissa av dom här sakerna låter kanske som självklarheter när det gäller cykling. Men det tror jag inte det är i seniorcykling.

    En annan sak som var viktig för mig personligen som teamet lyckades genomföra var att anordna en GP tävling. Kanske inte låter så avancerat. Men jag är otroligt nöjd att vi fick till en sådan.

    Jag hoppas och tror att andra "seniorlag" tar till sig av detta på ett konstruktivt sätt och ger oss en rejäl utmaning 2012.

    //Stefan Teamchef
    Team CK Mumien.se

    söndag 4 september 2011

    Svanesunds Linjelopp

    Idag var det linjelopp i Svanesund. Eftersom vi hade en behaglig ledning inför loppet så kände vi ingen speciell press att hitta på något speciellt. Vi ville dock inte att det skulle gå för lugnt så vi gasade lite i backen och även efter nästan ända fram till skogen ett par varv.

    Sen tröttnade Jocke och attackerade och gick själv i cirka ett varv innan klungan kom ikapp. Själv (Stefan) var jag helt jävla röt redan från start och kunde inte göra någonting för laget idag. Sen gick det lugnt ett tag och vi började så smått fundera på avslutningen när folk helt plötsligt gasade i backen. Lunkan var inte sen att gå med så vi fick iväg Lunkan tillsammans med dom starkaste cyklisterna för dagen. Kvar satt vi 4 stycken från team mumien men litade på att Lunkan skulle klara det själv. Han behövde ju bara vara före oxstarka Marcus Larsson från Team Kungälv för att vinna totalen i det läget.

    På sista varvet kunde inte Jocke hålla sig utan attackerar igen i backen och får med sig Per Lindberg Ck Master som dock inte orkar gå med. Men Jocke är inte nödbedd, han kör helt enkelt ikapp utbrytningen på egen hand. Sen spurtar han ner allihop och vinner loppet. Det är fanimej starkt gjort.

    Klungspurten tog jag hand om.

    Lite bilder tagna av "Hovfotografen" Magnus Bengtsson CK Bure.



    Mer bilder från helgen skall tydligen komma på Svanesunds hemsida.

    Detta var ju också avslutning i seniorcupen. Som det verkar så vinner vi både lagtävlingen och den individuella tävlingen. Det var målet med helgen så det känns bra.

    Vill även passa på att tacka alla cyklister som gett oss positiva tillrop och lyckönskningar både under helgen och efter dagens etapp. Det känns roligt och inspirerande.

    //Teamchefen

    lördag 3 september 2011

    Svanesund tempo

    Idag gjorde glenn dahl comeback med besked och slog vår lunkan med 7 sek. Så vi blev tvåa men vi behåller totalledningen i tävlingen med 15 sek marginal. Därmed ligger ansvaret hos dom andra I morgon.

    Skönt med arbetsro



    - team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

    Svanesund gp

    Idag jobbade laget riktigt bra och satte upp ett bra tempo från början. Till slut lyckades vi fram lunkan till en vinst och jocke tvåa


    - team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

    fredag 2 september 2011

    Svanesund

    Team mumien är etta och tvåa efter dagens inledande prolog


    - team mumien.se - lite snabbare, snyggare och roligare

    Jippie Glenn Dahl gör Comeback

    Kanske låter konstigt för att komma från mig. Men i det här läget kunde det inte komma lägligare. Nu kan vi bara hoppas att allergimedicinen gör att Glenn placerar sig mellan Lunkan och Marcus Larsson och på så sätt snor åt sig så mycket poäng som möjligt.

    Snälla Glenn förlåt allt elakt jag sagt om dig och kom och trampa som bara den.

    //Stefan

    torsdag 1 september 2011

    Guineapig


    I helgen under den stenhårda avslutningen av Seniorcupen på Svanesunds 3 dagars skall jag köra på nykonstruerade Revolver hjul.

    Innan har vi haft aerodynamiska platta ekrar. Men nu skall vi prova en styvare rund men lika snygg svart Sapim eker. Jag gjorde ett test på framhjulet redan i Danmark under helgen som gick. Men nu är det alltså fram och bak som gäller.


    Vi och revolver racing återkommer om resultatet av testet.

    //Stefan