onsdag 28 december 2011

Underbart vinterväder.

Min nya "espresso due jacket" från Castelli är helt magisk! 

Hej!

Träningen har rullat på bra under julledigheten. Startade med en timmas löpning på julaftonsmorgon och dagarna efter har jag varit ute på fina rundor med crossen både i Skåne och Halland.
Hann med att avverka alla småvägar runt Söderåsen i Skåne och däribland den berömda backen vid Lotta på Åsen.
Har även kört en del runt Lygnen i Fjärås. Väldigt fina vägar!

Nu efter ett par dagar med i stort sett bara kuperad terräng återgår jag återigen till platta, blåsiga vägar i södra Skåne.
 
/Jocke

lördag 24 december 2011

Team mumien.se goes snäll

Hej

Vi har förstått att en del inlägg på vår blogg har kunnat uppfattas som stötande för vissa personer. Så jag vill härmed à hela teamets vägnar tillkännagiva följande:

Vi kommer hädanefter att enbart blogga om tävlings och träningsrelaterade saker. Samt kommersiella nyheter och korta intervjuer.
Vi kommer inte skriva om skämtsamma, ironiska eller sarkastiska saker. Eller driva med kaffelattebloggare.
Vi kommer inte att publicera eller "debattera" med anonyma kommenterare.

Vi vill dessutom klargöra följande saker för dom som inte hade fantasi nog eller sinne för ironi att inse:

Fredrik Engelke är en hyvens kille.
Vi tror på fullt allvar att Team Conti test kommer dominera dom svenska tävlingsbanorna under 2012.
Vi skall inte ha Ferrari som teambil nästa år.
Vi sitter inte och vräker i oss kött i södra Europa.
Vi tycker på allvar att dom svenska tjejerna gjorde ett fantastiskt VM lopp.
Vi är inte förespråkare för överdriven viktnedgång.
Vi har inte bett Mario Cipollini att köra SM för oss i Södertälje 2012.

Så därmed var det sagt

// Stefan

fredag 23 december 2011

Vinterträning

Hej kära dagbok för inbördes beundran.

Idag blir det vinterträning på hög nivå. Först styrka på gym på Friskis o Svettis sen skall vi försöka klämma in styrkeintervaller i Kallebäck. Sen kan man gå till julvila med gott samvete. Jag har lyckats få ihop cirka 12-15 timmar i veckan nu. Det kommer behövas nästa år som hjälpryttare åt Magnus, Lunkan och Jocke och kanske en till än så länge hemlig cyklist. Men det får vi se.....

Nu har jag börjat lägga på mig kilon igen på benen. Dom var verkligen taniga efter Mallis. Så det var mest där man hade tappat. Magen och allt annat fett sitter där som vanligt. Skönt att veta att vid 41 års ålder är det inget man kan göra något åt.

//Stefan

måndag 19 december 2011

Joakim Karlsson kvar i Team mumien.se 2012

Efter mycket vändor hit och dit är det nu klart att Joakim Karlsson blir kvar i Team CK Mumien.se även under 2012.

Diskussionerna har självklart rört elit eller inte.

1. Skall vi har ett elitlag skall Joakim köra för ett annat elit lag? Det är så frågeställningen sett ut. Nu när vi får behålla Jocke, har värvat Dannemyr och har kvar Lunkan som lagt sina sidoplaner åt sidan för tillfället. Så kan vi med full kraft fokusera på 2012. Och kanske till och med ännu längre fram (ev elitlag).

2. Eftersom elit klassen är näst intill utplånad. Det är väl bara Cykelcity, Det där amerikanska cykelmärket och MCK som kommer vara med 2012. Och Cykelcity är väl mest utomlands ändå. Så är ju möjligheterna större att man kan ta bra placeringar i elitklassen.

3. Eftersom det kostar en massa pengar att köra elit men prestige ändå inte finns där så är det svårt att motivera en elitsatsning. Man "tjänar" mer pengar som cyklist på Seniorcup och motionslopp. Hur otroligt det än kan verka.

4. Vi vill inte skapa ett Team mumien.se som är halvdåligt i elit (3 man) och halvdåligt i senior (4 man). Det är bättre att fokusera på en sak. Bättre vinna senior än att "vara med" i elit som dom flesta ändå bara är. Utan att kunna påverka. Det känns inte så roligt.

5. Ekonomin.

Men när vi nu har tre så dugliga cyklister i laget så får vi se hur vi skall göra. Kanske kör vi elit ibland ändå. Men bara om alla i laget är inställda på det och vet vad som gäller.

Det som är roligt är att Joakim trots andra alternativ väljer att vara kvar med oss. Nu är han ju i och för sig en prylbög utan dess like. Men ändå.....

//Teamchefen

onsdag 14 december 2011

Team möte Team mumien.se

I söndags hade vi vårt "årliga" möte där vi sätter oss ned och samlar laget och går igenom ett antal punkter. Man tror alltid att detta skall ta "nån" timme. Så är det ALDRIG.

Men nu har vi i alla fall satt vår målsättning, tävlingsschema (med undantag för några punkter), beställt kläder och hälsat dom nya killarna välkomna. Bland annat roade vi oss med att spana in hur smal Magnus Dannemyr egentligen är. Här ser ni han precis innan fettmätningstången kom fram.

Magnus är för övrigt en av två som klarar att pressa sig in i storlek Medium från castelli.
Det är inte illa kan jag intyga.

//Teamchefen

måndag 12 december 2011

Lera Lera och åter Lera

Hej

I söndags valde jag återigen att ställa mig på starlinjen då cross cupens avslutnings tävling skulle köras. Efter att provkört banan, tänkte jag vad gör jag här? Det är ju bara lera lera och åter lera jag som ville ha en bana som i High Chaparral, snabb och fin. Till min stora glädje fick jag ställa mig snällt i sista startled då jag knappt har några poäng i cupen, ca 40 man före mig i en cross start, aj aj inte så bra. Jag ska upp på en 2:a plats efter Stenberg var målet innan vi kör in i skogen utan att vurpa eller köra in i någon annan då är jag med i matchen. Pang starten går, full gas, trycker mig förbi, bromsar så sent det bara går med mina biltema bromsar in i varje kurva, trycker mig förbi med axlar och cykel, jag ska förbi är här för att vinna inte deltaga. Efter ett par hundra meter är jag på en femteplats, tar det lugnt. 50m innan skogen trycker jag mig förbi och är uppe på 2:a plats efter ha kört om över 40man. Luckan växte direkt bak men hade snabbt en jagande Master kille bakom mig, då jag tappade mkt tid i de leriga partierna. Kör på bra starkt påhejad av Mattias och Martin samt respektive, kul! Då händer det vurpar i ett brant parti utför och måste tyvärr fixa cykeln, förlorar mkt tid, jagar, vurpar igen i skogen, tappar ännu mer tid och ca 10 placeringar. Tappat rytmen helt och hållet men försöker, vurpara då igen. Tar mig samman kör på bra och sliter men sätter då axeln i ett träd och får stanna och justera den lite. Sista varvet kör jag bara på och lyckas men en vurpa till. Kortfattat bra kört tills vurporna böjade dugga tätt.
                                       En ganska talande bild.

/Jocke

torsdag 8 december 2011

kaffekapslar

Vi i Team mumien.se har under en längre tid fått prova kaffekapslar från Kaffekrokodilen.se. Vi kan inte annat än att intyga att dom är helt överlägsna andra kaffekapslar i smak.

Det var under våren 2011 som vi blev kontaktade av kaffekapslar företaget Espresso Italia om vi ville ingå i en provgrupp inför ett nytt cykelkaffe. Inte oss emot tänkte vi. Så nu har vi fått prova kaffekapslar i modell lungo och espresso.

Båda företagets kaffekapslar levereras i en väl tillsluten plats och aluminumförpackning som gör att kaffet inte tappar i arom eller smak.

Lite skillnad mot Dolce Gusto Tassimo och andra rätt osmakliga kaffekapslar. Helt klart en positiv överraskning.

//Team mumie.se