tisdag 29 maj 2012

Kvibergs GP

Du bor i Göteborg, du tränar med dom snabba killarna, du har en snabb och grym cykel. Du har nära till Kviberg. Bra då har du inga ursäkter annat än att dyka upp på tisdagen den 5:e juni och köra Kvbergs GP med oss andra.

Ett hel Göteborgst arrangemang av CK Master. Mer info här!

Och, nej det finns inga ursäkter.


//Stefan

måndag 28 maj 2012

Kinnekulleloppet

Då var kanske årets tuffaste tävling avklarad. För egen del har det känts rätt ok med uppåtgående form de senaste veckorna, men backen uppför Kinnekulle är skoningslös, här måste benen vara riktigt bra om man villa vara med och slåss om topplaceringarna. Dessutom såg startfältet på förhand starkt ut.














Första gången upp för backen.

Racet då, det såg ut som det brukar göra på Kinnekulle, relativt hårt uppför backen och klungan rejält utsträckt för att sedan samlas ihop i den lättåkta utförskörningen.  På andra varvet gjorde jag en attack i backen med förhoppningen att få med mig någon, tyvärr var jag ensam på toppen med 10-15 sekunder ner till klungan. Det är verkligen mission impossible med 80+ grabbarna med bra tryck i benen jagandes utför, så innan backen var slut var jag inhämtad igen. Så det var bara att börja om, försöka va aktiv, köra hårt i backen och hoppas på att övriga skulle bli mer slitna.

Näst sista gången i backen fick jag lite lätt krampkänning i benen, inte bra inför avslutningen. Så jag försökte vila så mycket som möjligt i de lättåkta partiet. Tyvärr missade jag helt att en Norberg-åkare hade gått loss, dåligt uppmärksam och trött helt enkelt.

Sista gången in i backen är det bara att bita ihop, snart är lidandet över. Måste säga att jag var förvånad över hur många som satt med i täten när vi gick in i sista branten innan mål, var nog minst 25 man som alla försökte ligga längst fram då. Men som vanligt var det nog många som underskattat längden på sista branten. Jag låg rätt långt bak när farten skruvades upp ytterligare och det kändes som cyklisterna runt om stannade, tänkte att jag måste i alla fall testa att ställa mig upp och spurta. Jag hittade lite kraft i benen och kunde till och med peta i två växlar till, spurtade förbi alla utom Edvin Tholin, CK Bure som hade visat sig stark hela dagen.

En tredje plats på Kinnekulleloppet får nog ändå vara godkänt med tanke på att jag för ett par veckor sedan var beredd att sälja både cykel och ben.



//Magnus

söndag 27 maj 2012

Trea på kinnekulleloppet

Magnus dannemyr blev trea på kinnekulle idag



Eslöv Gran Fondo

Under tiden övriga laget polerade och lindade nya vita styrlindor på sina cyklar inför dagens prövning på Kinnekulle, valde jag att köra Eslöv Gran Fondo som för dagen skulle bjuda på fantastikt cykelväder.

Jag har tidigare åkt hela rundan iförd regnjacka utan ens ha tanken på att ta av den, men i går sken solen och det var inte bara jag som tyckte det var bra väder för cykelåkning, vi var en bra bit över 500 till start vilket var nytt rekord.
Jag vill även passa på att tacka Eslöv CK för ett bra arrangemang trots så många cyklister.

Med avsaknaden av vind var det en massiv klunga som närmade sig åsenens första stigning, tyvärr i denna stress som blev kraschar några cyklister (hoppas ni klarade er bra).
Men det fanns ingen anledning till stress då gubbarna i rött hade stallorder om att "alla ska med".
Vilket gav mysåkning fram till "lotta backen" där fri fart var accepterat och resulterade i en mindre grupp ca 20 åkare gick i från övriga fältet.
Den uteblivna vinden gjorde att fältet återsamlades, och när vi närmade oss Eslöv igen var vi 70-80 cyklister i klungan som skulle tänga oss in i villakvarteren kring Trollsjön.
Inför "spurten" hade jag en bra position men tyvärr finns inte det där lilla extra i benen ännu och fick se mig slagen av tåget på andra sidan vägen med denna lovande Bure cyklist i täten.

/Pontus

fredag 25 maj 2012

Kinnekulle prolog

Nu är det bara några skälvande timmar kvar till Kinnekulle. Loppet som framkallar både ångest och längtan. Har man bra ben den dagen och kan klättra någotsånär så ser man fram emot söndagen. Är man dock en halvpluffsig blekfet Göteborgscyklist med alltför stora proffskomplex så ser situationen inte lika glädjande ut.

Efter att ha studerat startlistan kan jag bara konstatera att det är Sveriges "klätterelit" i seniorklassen som haft självbevarelsedrift nog att anmäla sig.

Nu är det slut på att dölja sig längst bak i klungan som jag kunde göra på Halmstad 2 dagars. Nu måste till och med den svagaste av cyklister fram och få vind på näsan. Det hjälper knappt ens att man köpt sig kortvarig lycka i form av ett par onödigt dyra kolfiberfälgar. På söndag morgon vid åttatiden måste man vara i bra form, nyskiten och jävligt uppvärmd. För blir det som förr om åren så kommer det gå max redan första gången upp för backen.

För egen del känner jag för att stanna i södra Europa och sola, dricka vitt vin bara vara onyttig.

//Stefan


tisdag 22 maj 2012

Hisingen runt 2012

I söndags valde jag och Bea att köra 112 km Hisingen Runt istället för att åka ner till det meningslösa "linje"loppet i Värnamo.

Det blev lite antiklimax dock i början. För när vi kom såg vi det snabba gänget med Picco och Jimmy Rönn som vi ville prova att hänga på. Men dom skulle köra 15 mil. Och vi hade fullt klart för oss att vi skulle starta 9.00. Men det skulle vi inte. Utan 8.30 gick starten för 15 mil snabba herrar och en dam.

Så vi blev stående på parkeringen bland alla trevliga HCk funktionärer i solen som letat sig fram redan.
Efter ett tag bestämde vi oss för att hålla oss till originalplanen att starta 9.00 med 112 km gubbarna. Men vi kom inte iväg förrän 9.02 gruppen. Tyvärr märkte vi att ingen ville köra lite snabbare i vår grupp så vi satte iväg själva. Efter 20 km hade vi fångat in alla som startade 9.00 och vi fick med oss übertrevliga Göran Töyrä på hjul. Men han var eager att få hjälpa till. Så i Romelanda släppte vi fram honom.

Sen måste jag säga att HCK verkligen lyckats bra med den nya bansträckningen. Jättetrevlig helt enkelt. Så på trevliga vägar, med sol och i trevligt sällskap körde vi 112 km på 3.04 och fick bra träning.

Sen blev det pastasallad och mys på skolgården nära HCKs klubblokal. Hörde att det var rekord i deltagarantal och det kan jag tänka mig. Cyklister överallt.

Tack för en supertrevlig runda.

//Team CK Mumien.se

söndag 20 maj 2012

Tvåa idag i Värnamo





Magnus Dannemyr fick ett kvitto på att formen är på uppåtgång när han snodde åt sig andraplatsen på dagens linje/gp lopp i Värnamo.
//Teamchefen



lördag 19 maj 2012

Team mumien.se goes huvudstaden

Eftersom Mumien GP blev tillfälligt inställt, så har delar av Team mumien.se beslutat sig för att göra ett studiebesök i den kungliga huvudstaden.

Vi skall åka upp och köra Arlanda Test track race, Luma GP och Falkenloppet. Sen bär det av tillbaka till Göteborg för årets kanske viktigaste händelse (om man är Göteborgscyklist) Nationaldagsloppet.

Sen idag när jag körde till Värnamo så körde jag över Ambjörnarp för att undvika trafik och poliser. Och där kan man ligga i 160-180km/h på småvägarna med pittoreska småsjöar längs vägkanten. I alla fall så hoppas jag att det är på dom böljande vägarna som Kind Ck beslutat sig för att lägga sitt etapplopp. För det var riktigt grymma vägavsnitt.

//Mister X

Hisingen Runt för Team mumien.se

I morgon stod valet mellan att köra 173 km med bil genom Sveriges älg och polistätaste skogar för att köra ett 5 mils linjelopp. Eller att cykla över bron till Sveriges fjärde största ö och köra det trevliga Hisingen Runt. (som jag för övrigt vunnit före Emil Lindgren, om man nu kan vinna ett motionslopp)

Behöver jag nämna att valet blev Hisingen.

Så i morgon blir det istället 110 km i strålande sol men gasglada motionärer och Piccos specialgäng som vi hört ryktas om skall starta i första startgrupp.

Jag kan inte annat än tycka synd om Värnamo CK som inte fick sitt tillstånd. Men varför i allsin dar la dom inte på en massa varv på den nya linjebanan så att man kom upp i rätt distans ändå?

//Stefan

torsdag 17 maj 2012

Mumien GP inställt

På grund av problem med tillstånd har vi tvingats avlysa Mumien GP den 3:e juni. Vi kommer återkomma om vi kan få till tävlingen på annat ställe i Göteborg under sommaren eller hösten.

//Tävlingsledningen

söndag 13 maj 2012

Nya kunskaper

Trots att jag är allt annat än ung. Så har jag inte cyklat speciellt länge. Några år sisådär. Vilket gör att jag är långt, långt ifrån fullärd som cyklist. Därför tog jag tillfället i akt idag för att få lära mig några nya saker. Idag har jag lärt mig:


  • Varför 80 % av seniorklungan sitter på hjul och aldrig gör något. Det blir helt enkelt lättare så. Jag satt själv där bak med obefintliga ben idag.
  • Varför man helt plötsligt efter 119.800 meter på ett seniorlopp får syn på cyklister man inte ens visste var med i loppet. Dom skall nämligen helt oförtjänt få vara med och spurta då.
  • Att elitcyklister tycker seniorcyklister kör in alla utbrytningsförsök. Så det var väl därför som elitcyklisterna idag fick se 3 man segla iväg och vinna med 1.40 minuter.
  • Att man under inga som helst omständigheter skall sitta längre bak än 10:e hjul. För där är kraschrisken maximal.
  • Att två stora lag som var med idag (inga namn nämnda) kan se 3 cyklister segla iväg utan att ens fundera på att ta initiativ till att köra fram sina cyklister som slåss för totalen.
Man lär sig alltid något nytt.

//Stefan 



lördag 12 maj 2012

Uppvärmning á la sverige





Location:Gibraltargatan,Göteborg,Sverige

Campagnolo Bora Ultra säljes


Cirka 3 år gamla. Med halvslitna Continental Gp 4000 tubdäck monterade.
även ventilförlängare medföljer.
Eftersom du är en cyklist med god smak så tycker du det är perfekt att det är Campabody såklart. Men ingen kasett medföljer

Nypris 25.000 kr
Säljes för 12.900 kr.

onsdag 9 maj 2012

KÖP ALDRIG CASTELLI

Never buy Castelli
Non comprare mai Castelli

Nu har vi kört med Castelli kläder i två år. Och båda gångerna vi beställt har man konsekvent struntat i att leverera i tid. Nu sista gången beställde vi efter vårt teammöte i november. Det tycker man ju ändå skulle vara i god tid till 15 april när Östgötaloppet går. Men icke sa nicke. Dom är fanimej inte kloka.

Jag vill avråda alla cykelklubbar från att beställa någonting från Castellli, om ni inte bara vill ha en hög faktura men aldrig få några saker.

När dom mellan vinklunkarna ibland får för sig att svara på alla otalet frågor vi ställt så är det bara för att rycka på axlarna på det där typiska italienska sättet "varför tjatar du på mig om det där". Jag har fullt upp med att blåsa Nordiska kunder på teamkläder och dricka vin. Sen vet jag inte om det bara beror på italienarna eller om det beror på dom än mer vinsusiga danskarna som agerar mellanhand och aldrig har en aning om någonting.

Nej jag måste tyvärr säga att hur fräcka dom än är så är dom helt omöjliga att ha att göra med. I fortsättningen får det bli fula sladdriga svensktillverkade kläder som sitter som säckar på kroppen. Dom levererar i alla fall.

//Klädansvarig Team CK Mumien.se



söndag 6 maj 2012

Fortkörning







Tänk om jag varit lika snabb på cykel som jag är i bil. Tror ni inte dom j---a svinen tog mig på vägen från dagens race. Vad
Gör jag för fel??

På racet idag förresten så var det jag som var latmasken. Men jag trodde det var veteraner i utbrytning. Så när jag vann klungspurten idag så var det som tvåa och inte som etta. Ändå nöjd med helgen och en total fjärdeplats. Speciellt eftersom jag normalt inte kör tempo


/ledsen

U6 eller etapplopp i Danmark

Vi sitter och funderar på om vi skall köra U6 i juli eller ett nytt etapplopp i Randers i Danmark (5 dagar). Jag körde U6 förra året och hade det inte vart för att ett gäng banjospelande, sexfingrade alkolister från lokalbefolkningen i Tidaholm hade förstört banbeläggningen så var det en utomordentligt trevlig tävling.

Lite nyfiken dock på etapplopp i Danmark. Det enda landet i Skandinavien med en levande cykelkultur.

Är det några andra som funderar på U6 och har lite udda lag och söker cyklister eller som vill ingå i ett eventuellt lag? dela servicebil etc? (inga latmaskar dock.... ;-)

Hör gärna av er

//Team CK Mumien.se

lördag 5 maj 2012

Wendes GP

Idag missade jag att Peter Gustafsson gick iväg i en utbrytning. Oerhört dumt. Han och en för mig okänd senior som jag trodde var junior (pinsamt) och Mads Nikolaysen (som kört TdF) kom iväg. Vi gjorde ett allvarligt försök att köra in dom. Men INGEN förutom CKC4 ville arbeta så det gick inte. I ren ilska gick jag och vann klungspurten i alla fall och blev 4:a. Men det berodde nog mest på att hela det övriga startfältet (förutom Värnamo) skämdes så oerhört för att dom är ett gäng latmaskar. Så dom kunde inte med att visa sig i spurten.

//Stefan
Team CK Mumien.se

Wendes 2 dagars

Idag är vi (Stefan och Magnus) i ett blåsigt Skåne för att köra tempo, GP och linje i dagarna 2. Efter den inledande tempoetappen om 13 km ligger Stefan 5:a och på både GP och linje finns det bonussekunder att köra om.

Suveräne Mattias Zetterstrand CC Veteran leder efter tempoetappen.

//Stefan och Magnus

torsdag 3 maj 2012

Motionärer i HCK

Efter helgens drabbningar kändes det skönt med ett lugnt distanspass med HCK i tisdags. 4,5 timme fettförbränning. Kändes som ett lagom sätt att protestera mot 1 maj rörelsen att i alla fall sätta kroppen i rörelse.

Eller lugnt distanspass är kanske en sanning med modifikation. Om man planerar att köra det så skall man inte köra i deras 29 grupp. För då får man tampas med just motionärer som alltid är lika dragvilliga. Och tempot skruvas alltid upp till smått komiska nivåer. I tisdags var inget undantag. Knappt hade vi hunnit upp på cyklarna förrän första backen kom. Och då är det obligatoriskt med den där lilla onödiga farthöjningen som sätter etiketten på resten av passet. I tisdags var det en ung kille som inte kunde låta bli. Men det kan vara allt från damer till 100 kg cyklister. Gemensamt för dom alla är att dom skall trissa upp tempot.

Inte för att jag var bättre på min tid som motionär i HCK. Tvärtom. Det var alltid fullt fokus på att halvhjula såpass hårfint att den som låg till höger skulle anta utmaningen men ändå inte bli anklagad för att just halvhjula. Ganska snart var cirkusen igång. Och ofta slutade det med att halva gruppen bytte grupp vid fikat och resterande var avhängda eller demoraliserade när det var 3-4 mil kvar. Kul...

Jag kommer speciellt ihåg min första runda med HCK. Jag hade fått min splitter nya alldeles för dyra Derosa (köpt av mannen som aldrig ger rabatter) och trodde jag var odödlig. Åkte upp till Härryda pendelparkering tillsammans med min dåvarande flickvän Linda och stiger ur bilen och frågar skaran av samlade cyklister: "-var är den snabbaste gruppen?" Når jag självklart fick äta upp. Det slutade med att halva gruppen blev avhängda och släpade i smutsen innan halva passet var avklarat. Jag hängde med till cirka 4 mil kvar på Patrik Ahlbins hjul ("- JA, det var han som körde Lindome tempot naken i fårskinnshandskar med nummer lappen på bar hud.") Då kom hammaren. Jag blev liggande i en busskur i Benareby och tog mig inte hem. Jag fick dricka vatten ur en bäck och fråga i ett hus längre fram efter några brödbitar. Sen kunde jag rulla sista biten till pizzerian i Härryda där jag åt två pizzor, en glass och 2 koppar kaffe innan Linda fick komma och lösa ut mig. För jag hade ju självklart varken pengar eller punkagrejer på mig.

//Stefan