söndag 21 augusti 2011

Gran fondo

Bild Klas Almqvist

Idag körde jag och Lunkan och Martin Granfondo i Kungsbacka med Bea som följeslagare. Som vanligt är Kungsbacka Granfondo ett välorganiserat cykellopp med bra väder på underbara vägar runt sjön Lygnern i Fjärås.

Lite sämre uppslutning än vanligt vilket jag tycker är väldigt konstigt. Vad gör alla människor som trafikerar vägarna och tränar hårt hela året??

Jag ser alltid fram lika mycket mot just Granfondo loppen. Ofta långa och hårda till skillnad från seniorloppen. Sen är det alltid roligt att se alla snabba motionärer som hade platsat i vilken seniorklunga som  helst som slåss mot tävlingsåkare.

Idag gick det lugnt första biten fram till första backen där det gick på riktigt hyfsat och det splittrades direkt. Tyvärr var vi för långsamma efteråt så klungan kom ikapp igen. Men Lunkan, Marcus Larsson och en kille till kom iväg i en utbrytning. Denna hade som mest 4 minuter när Marcus fick punka. Så efter Sätilabacken kom vi ikapp dom två utbrytarna. Sen blev det lite mer åka av. Till slut fick CC iväg tre cyklister vilket självklart är oförlåtligt. Men den som hade kapacitet av oss tre att täppa det (Lunkan) hade bränt för mycket krut innan. Så dom seglade iväg.

Kan tycka att det var lite halvdant av CC att ligga och fisåka för att inte hänga av för mycket motionärer. Skall ni vara med tycker jag ni skall köra på och inte hålla igen. Nu blev det för uppenbart att ni inte tog i.
Förutom på slutet då.

Sen tycker jag CC skall satsa på en snygg riktig cykeltröja som minne från tävlingen istället för en T shirt. Så brukar det vara i Italien. Och som det är i Italien är alltid rätt....

//Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar