måndag 19 december 2011

Joakim Karlsson kvar i Team mumien.se 2012

Efter mycket vändor hit och dit är det nu klart att Joakim Karlsson blir kvar i Team CK Mumien.se även under 2012.

Diskussionerna har självklart rört elit eller inte.

1. Skall vi har ett elitlag skall Joakim köra för ett annat elit lag? Det är så frågeställningen sett ut. Nu när vi får behålla Jocke, har värvat Dannemyr och har kvar Lunkan som lagt sina sidoplaner åt sidan för tillfället. Så kan vi med full kraft fokusera på 2012. Och kanske till och med ännu längre fram (ev elitlag).

2. Eftersom elit klassen är näst intill utplånad. Det är väl bara Cykelcity, Det där amerikanska cykelmärket och MCK som kommer vara med 2012. Och Cykelcity är väl mest utomlands ändå. Så är ju möjligheterna större att man kan ta bra placeringar i elitklassen.

3. Eftersom det kostar en massa pengar att köra elit men prestige ändå inte finns där så är det svårt att motivera en elitsatsning. Man "tjänar" mer pengar som cyklist på Seniorcup och motionslopp. Hur otroligt det än kan verka.

4. Vi vill inte skapa ett Team mumien.se som är halvdåligt i elit (3 man) och halvdåligt i senior (4 man). Det är bättre att fokusera på en sak. Bättre vinna senior än att "vara med" i elit som dom flesta ändå bara är. Utan att kunna påverka. Det känns inte så roligt.

5. Ekonomin.

Men när vi nu har tre så dugliga cyklister i laget så får vi se hur vi skall göra. Kanske kör vi elit ibland ändå. Men bara om alla i laget är inställda på det och vet vad som gäller.

Det som är roligt är att Joakim trots andra alternativ väljer att vara kvar med oss. Nu är han ju i och för sig en prylbög utan dess like. Men ändå.....

//Teamchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar