onsdag 25 april 2012

Hata Österrike

I vår serie om turistfällor att undvika i Europa har turen kommit till gränstrakterna mellan Italien och Österrike.

Jag skall villigt erkänna att jag inte gillar Österrike. Lite som Lerum ungefär. Så därför ser jag det alltid som nödvändigt att passera landet så fort som möjligt. Så när utvalda delar av Team mumien.se körde in i Österrike i förrgår så var det med den sedvanliga hastigheten. Det är då problemet med turistfällan inträder. Österrike har nämligen specialiserat sig på att sätta upp alldeles för låga hastighetsgränser på totalt onödiga ställen. Så att man kan plocka förbipasserande oskyldiga turister på så mycket pengar det bara går.

Visst jag kan förstå dom. Dom är ju ett land som inte har något att erbjuda världen förutom liftköer och fulla svenskar. Så varför inte tjäna pengar på det sättet. Men jag som oskyldig Europé kan ju inte bland annat än ledsen, bestört och till och med arg.

Jag hade fanimej knappt hunnit in i landet som gud glömde innan två lägervakter kom upp bredvid mig i en Audi A3. BITTE FOLGEN. POLIZEI. Finns det något ocharmigare språk?

Jag fick ganska klart för mig att jag hade "BIG problem" dom skulle inte bara ta mitt körkort, utan dom skulle fullständigt ruinera mig och beslagta hyrbil och allt. Efter mycket om och men och till och med lite ödmjukhet från min sida slapp jag undan med böter och ett löfte att aldrig köra för fort i Österrike igen. Eftersom jag här och nu lovar att aldrig sätta mina Pirelli P-zero däck på österrikisk mark igen så var det inte så svårt att lova det.

10.000 kronor i böter för 157 km/h på 60 sträcka känns faktiskt som ett större rån än 94 kronor för 2 kulor glass på Liseberg en regnig onsdagskväll i juni. Så jag skall hålla mig till Liseberg istället för Österrike i fortsättningen.

Alla ni som tycker som mig kan gå med i min Facebook grupp "asfaltera hela jävla Österrike".


//Stefan


1 kommentar:

  1. Ja ja du fick i alla fall behålla kortet till skilnad från en annan mumie, jag hade gäna bytat böteslapp med dig om jag hade fått behålla kortet.

    Men visst asfaltera du, så länge du låter skidsystemen vara. När du ändå är i gång kan du ta våra stränder med så man slipper få sand mellan tårna.

    SvaraRadera