lördag 21 april 2012

Soloseger på Åstorpsloppet

Efter förra veckans totala genomklappning var det skärpning i leden som gällde.
Gänget som kom till start idag var taggat och revanschlusten var stor.
Dagens lopp mätte 99,2 km och det var ganska fint väder med en lätt vind men kyligt i luften.

Det började ganska lugnt med lite försök till attacker och en del körning i backen uppför åsen. Magnus och Lunkan var aktiva i början och skapade lite små attacker vilket fick de övriga i klungan att reagera.
I slutet på varv 4 satt våran formstarke Martin perfekt, fick ett bra läge och attackerade med ca 3km kvar till varvning. Med bra tryck i benen skapade han sig en bra lucka ner till klungan på ca 30-40 sek. Ingen i klungan ville ta ansvar för farthållningen, medan Martin körde på bra och kontrollerat i utbrytning.
På sista varvet hände dock det som inte får hända. Kommissarien valde att stoppa seniorerna och enligt speakern så berodde det på att juniorerna var så utspridda och då de körde om cuppoäng så det ville inte riskera att någon av juniorerna skulle ta nytta av seniorklungan. Okej att stoppa seniorklungan men det var skandal av kommissarien att välja att göra det på sista varvet när det sett likadant ut i över 4 varv på banan med utspridda juniorer.
Martin samlade sin ilska och använde den istället som tändvätska och när han väl fick köra igen så gjorde han det helt perfekt och vann solo med ca 20 sek ner till klungan.

Påväg ut på sista varvet.

Mumien bevakade klungan.

Mästaren!

Jag fick hoppa in som teamchef för dagen.

Team CK Mumien.se


Hatten av för Martin som därmed inkasserade första vinsten för året i Sverige och på vilket sätt, solo i över 50km.


//Jocke

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat, och grattis Martin!
    Måste vara nya cykeln... och vilken skillnad mot när vi låg och kravlade runt i havren på en åker under Ringenloppet i somras! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack Joachim! Klart att det är matrialet som avgör. Det är väl den enda anledningen till att vi håller på med denna sport, att få köpa snabbare prylar! =)

    SvaraRadera