torsdag 30 december 2010

Spiuk och andra sponsorer


Enligt Wikipedia är en sponsor "den, som ekonomiskt stöder en annan verksamhet utan att få någon särskild motprestation utöver reklam- och annat marknadsföringsvärde"

Idag har jag haft en möte med en av våra viktigaste och mest uppskattade sponsorer: Spiuk. Vi kom överens om att Spiuk även skall stödja Herr laget 2011. Detta betyder att killarna kommer cruisa omkring i seniorklungan med

Spiuk Arqus glasögon och......

Spiuk Daggon hjälm som matchar våra nya snygga teamkläder otroligt bra.

Vad gör då Team Mumien.se i gengäld för sponsorerna? - I första hand kommer vi självklart att ha med deras namn på våra kläder. Men för att framgångsrikt skaffa sponsorer till sitt lag/förening/satsning tror jag det är viktigt att man har en dialog med sponsorn om vad man tillsammans kan hitta på som gagnar honom. Och där har just sponsorn ett stort ansvar att bidra med förslag.

Vi har själva kommit med massa förslag på vad vi kan göra tillsammans och vad vi kan göra för att på bästa sätt exponera Team Mumien.se sponsorer. Ingen är ju betjänt av att man får ett namn på tröjan och sen rinner allt ut i sanden på grund av oengagemang från den eller andres sida. 

I Spiuks fall kommer det vara viktigt med exponering under Mumien GP i Göteborg i juni. Dessutom kommer vi arbeta mycket med att ta bra bilder på cyklisterna när dom använder produkterna. 

Men när det gäller vår namnsponsor Mumien AB så är dom mest intresserade av de inlänkar och digital reklam som kan uppstå genom Team Mumien.se. 

Gemensamt för alla våra sponsorer är att dom genom Team Mumien.se får chansen att visa upp sig både bland elitmotionärer som är en viktig målgrupp, då dom oftast är mer köpstarka än elitcyklister. Detta eftersom vi bland annat kör en del motionsarrangemang samt har en tät kontakt med motionsklubbar i både Göteborg och Småland. Samt får mycket digital exponering eftersom vi är och kommer att vara aktiva på vår hemsida.

//Sponsor ansvarige.

Del 2 kommer snart


1 kommentar: