söndag 30 maj 2010

Giro di Mösseberg

Hej

Idag gick det lite bättre. Men det gick inte hundra. Idag skulle vi haft en pallplats. När vi hade gått runt 4 varv i backen så satt vi med tre stycken Team Mumien.se cyklister. Och ändå får vi inte utdelning. Det räcker inte till. Men men, vi får prata taktik hela veckan.

Trilskande pedaler någon?

Stefan 5:a Martin 6:a Henrik Mattias punkade efter 17 km tyvärr.

Bea bröt på Damloppet.

En sak som jag inte kan låta bli att reflektera över. Varför väljer nästan alla arrangörer att låta oss senior köra så korta lopp. Vissa av dom känns som ett riktigt hån. Cirka 6-7 mil idag, knappast en distans som skiljer agnarna från vetet om man säger så.

Vad tycker ni andra seniorcyklister. Vi brukar ju ändå stå för dom flesta deltagarna på loppen och därmed drar vi in mest pengar till arrangörerna. Varför skall vi åka en massa mil för att sen köra rena GP distanserna.

//Stefan

lördag 29 maj 2010

katastrof

Hej

Idag gick det inte så bra. Bättre lycka i morgon.

Några bilder i alla fall



Jag ser nästan arg ut.


//Stefan

måndag 24 maj 2010

Gran Fondo Eslöv

Kom till Eslöv vi åtta tiden på morgonen som dagen till ära bjöd på ganska svag vind och varmt väder. Stod längst fram i startfållan när starten av det 140km långa Gran Fondot gick som också var det första för min del. Tempot var mycket lugnt och jag han med att småprata lite i klungan samtidigt som jag fick upp värmen i benen. Efter 30 km kunde Martin komma loss i en trio åkare. Farten i klungan stannade av men sedan en i trion punkade höjdes tempot lite igen.


Jag kom efter Lotta på Åsen iväg tillsammans med Glenn från C.C och vi anslöt till våra klubbkompisar efter ett tags jagande. Tyvärr så blev inte det nya samarbetet lyckat då våra kompisar var mycket trötta och den jagande klungan kom ifatt oss.

När fältet var återsamlat attackerades det hej vilt och mina ben svarade bra, jag gillar ju denna typ av cykling så det var riktigt kul! Till slut kom fem cyklister iväg, det var tre pigga åkare och jag och min tidigare utbrytar kollega Glenn. Benen var nu möra och jag drog väl lite mer än vad borde gjort. Trött som jag var hade jag inte heller koll på hur det såg in mot mål och trycktes rutinerat ut i sista kurvan in mot målet och lyckades inte komma igång med spurten och slutade trea av oss fem. Men så här i efterhand är jag nöjd med vårts lag åkning och tyckte att det var en mycket trevlig dag i Eslöv som för egen del summeras som mycket trevlig!
Fattas på bilden gör Bea och Valentin


söndag 23 maj 2010

återhämtning

Hej

Idag åkte jag Bea, Martin och Valentin från teamet fikarunda med HCK. 127 km i lugnt tempo med trevliga pratglada motionärer. Det är annat än det sedvanliga umgänget med introverta mussliätare.


Det var en skön återhämtning i underbart väder. Tack alla på HCKs runda

//Stefan

lördag 22 maj 2010

Gran Fondo Eslöv

Hej på er!

Ja, då har man testat ytterligare en Gran fondo bana.
Här ses jag småle uppför en backe


Till att börja med måste jag säga att jag är aningen stolt över killarnas prestationer idag. De satt precis där de skulle och var med på utbrytningsförsök redan från början. Precis som vi hade snackat om innan loppet ville de köra ihop sig och försöka ta tillfället i akt och köra som ett lag. Vilket de gjorde med glans. Grattis Henrik!

Teamet längst fram i andra backen.

För min egen del såg jag loppet som ett jättebra tillfälle att få hård träning, efter alla de veckor jag har varit sjuk. Tyvärr så efter drygt halva loppet (om jag minns rätt) så satt jag helt fel i en backe, dvs på tok för långt bak. Vilket blev till följd att jag tappade kontakten med huvudklungan. Jag svor i några mil själv innan jag slog följe med en klunga som kom ikapp bakifrån.

Linus på linjen på byxorna symboliserar mina svordomar.


Jag var fortfarande jäkligt besviken på mig själv då jag vet att mitt största problem inte är styrkan utan att våga och att sitta rätt i klungan. Efter ett tag så såg jag att det satt med ytterligare en tjej och jag beslöt mig för att ta ut lite av min besvikelse genom att ge mig tusan på att vara före henne i mål.

Så när det drog ihop sig någon mil innan mål så stötte jag tillsammans med två andra cyklister för att komma iväg. Tyvärr kom gruppen bakom ikapp oss den gången. Men lite senare kom två andra cyklister iväg och jag stötte ikapp dem med bara någon kilometer till mål. Sedan körde jag bara på, de två andra cyklisterna i utbrytningen lämnade jag bakom mig och kom först i mål från min lilla (avhängda) grupp.

Jag kan med gott samvete säga att loppet var mycket lärorikt för mig. Jag känner att jag vågar mer och mer för varje lopp och jag känner mig starkare och starkare efter sjukdomsperioden.

Bilder kommer snart!!

//Bea

tisdag 18 maj 2010

Förstärkning

Hej

Nu inför Granfondo i Eslöv har vi kallat in en bergsspecialist. Så på startlinjen kommer vi vara hela 5 man och en kvinna.

//Värvaren

måndag 17 maj 2010

Foto Björn Fredriksson
Jag ringde och ringde... Men ingen svarade.
Förväntningarna var stora men kroppen ville inte.
Tyckte att jag såg en tankbil från EKA Nobel på krönet, med dagens syra-leverans.

Foto Björn Fredriksson

Foto Björn Fredriksson
Planen var att köra för Martin och Mattias, eftersom jag dragits med förkylningar och sjukdom sedan Hammarö ville jag se om jag bara kunde sitta med framme i täten innan jag skulle starta mitt uppdrag. När väl starten gått så blev det inte den superhårda körning i backen som jag förväntat mig och kunde sitta med i tätgruppen. Tyvärr stoppades vi pga elitfältet som splittats upp  efter att vi åkt upp första gången i backen och det splittrade fältet åter samlades. Nere på platten gick det mycket lungt för att sedan sätta rejält tempo uppför. Tyvärr räknade jag fel på varven, trodde att vi hade ett extra varv kvar, när vi skulle ut på sista varvet var det bara jag och Martin kvar i tät klungan och jag började attackera på platten för att kunna trötta ut fältet. Men det han inte bli så mycket för en punka satte stopp för mig ett par kilometer innan mål så jag lyckades inte komma igång med min uppgift.




Jahopp då var en utav årets höjdpunkter över. Lite pirr i kroppen
infann sig innan start precis som de ska vara. Starten gick och de
kändes helt OK i benen första gången vi besteg kullen, eller kulle å
kulle en go backe som sträcker sig ~3km och ca 150 höjdmeter, fast det
borde det kanske göra med tanke på att man är ganska så fräsch i benen.


Andra gången utav sju började dom onda tankarna fara runt i huvudet,
skall jag behöva bryta nu pga att man är för dåligt tränad? - Lyckades
iallafall komma över krönet tillsammans med klungan och benen fick lite
vila ute på varvet tillbaka till backen. Tredje gången vi gick in i backen
kändes de lite behagligare och jag fick lite positivare tankar om att
de här kan ju gå vägen ända in i mål. 



Vet inte hur de gick till men jag kom av mig å tappade kollen på hur många bestigningar vi hade kvar, men helt plötsligt ringde de i varv klockan å jag kände en lättnad,
bara ett varv kvar! På tillbaka vägen hölls farten uppe och klungan
var utsträckt, vi låg i princip på ett långt enkel led tillbaka till
backen så inga direkta stötar eller ryck blev av . Glenn från CC  gjorde 2 rejäla kamikaze attacker uppför backen och de som orkade
sprätte till för å hänga med. Mina ben pallade inte riktigt med att gå
med i attackerna utan jag behöll mitt eget tempo och gled imål på en
9:e plats 12 sek efter segraren vilket jag känner mig nöjd med.

Foto Björn Fredriksson

För mig slutade loppet på andra varvet när någon bestämde sig för att ta innern i kurvan som leder in i backen. Denna någon fällde Håkan i CC som fällde Bolten i CC som helt plötsligt befann sig över hela min vägbana. Så det var bara krasch som stod på menyn  det läget.

En klassiker där man brôtar in bland ramar och landar med mjuka kroppsdelar på pedaler och styrändar. Tur att det inte gick så fort. Mitt tubdäck lyckades dock kränga av fälgen så mitt race tog slut där. Skönt det. Det var ändå bara en pina att åka upp för den där j-la backen.

Stefan

torsdag 13 maj 2010

Wänershof 2 dagars

Hej på er!

Snabbrapport från Wänershofs 2 dagars är att Beata lyckades sitta med huvudklungan som blev lite decimerad redan på första varvet. Hon blev 12:a vilket vi är mycket nöjda med. Beata däremot hade gärna velat spurta dock.
Beata på tredje hjul.


När det gäller senior/elit klassen så gick det på ganska bra tidvis kändes det som. Men det kanske bara var jag som tyckte det. Martin blev godkänt 7:a. Jag fick punka 5-6 km från mål. Lite synd men jag är mest glad över den bra träningen så man kan komma i bättre form någon gång.
Stefan leading the pack

//Teambossen

måndag 10 maj 2010

Wendes och slutet på min bergsteigerkarriär

Wendes blev en bra genomkörare.
Efter 150mil i bilen under fredagen fick linjet på lördagen bli en väckningsprocedur. Mest skitigt och omotiverat.
Söndagens GP kändes betydligt bättre men slutade lite olyckligt då en liten avåkning innan mål störde avslutningen. Fick upp åbäket på asfalten igen och såg klungan klyva luften likt en scudmissil i horisonten, avfyrad av den framlidne S.Hussein.
Nu undrar ni självklart hur det gick på bergsteigerprisutdelningen i sydtyrolen?
Jodå, nu visar det sej att medans jag begick persedelsvård på cyklar o.dyl, så var min kära livskamrat ute tog 200 höjdmeter till.
Så där stog jag, snopen 2:a. Men den syd-tyroliska, för aftonen inhyrda diskjockeyn, skötte sina kort väl och höll stämningen på topp med nya hits blandande med gamla hederliga tyrolerhits!





Upprop inför Wendes GP.







Jag måste göra nåt åt magen....

//mattias

lördag 8 maj 2010

Wendes 2 dagars

Hej

Nu har vi fått resultaten från Senior/Elit/Junior tävlingen med. En ganska tråkig historia i regn. Inget speciellt hände och ut på nästsista varvet tog en CKC4 och en annan cyklist saken i egna händer och gick loss. En utbrytning som höll hela vägen till mål men som vi seniorer inte brydde oss om. Så efter en snäv högerkurva spurtade vi om 2-60 plats. Det gick si så där. Jag kom 6:a.

Mattias fick kramp in på upploppet och hamnade lite längre bak. Eftersom bilderna på mig och Mattias ser lika regnvått tråkiga ut som förra helgen så bemödar vi oss inte med att lägga ut dom. Men ni kan kolla in biderna från Hammarö. Vi såg exakt likadana ut.

Men vi är jättenöjda med Beatas första plats.

//Stefan

Första vinsten för Team Mumien.se

Idag tog Beata ledningen i Wendes 2 dagars genom att vinna linje etappen på 6 mil. Det var en blöt och smutsig historia inte helt olik Hammarö. Damelit körde ihop med Herrar Sport och Pojkar 15-16.

Men först över mållinjen var vår egen lilla "linus på linjen" Bea.


Grattis.

//Stefan

torsdag 6 maj 2010

Alto Adige

Cyklist är ju det man kallar sej i runda ordalag.
Nu kan man kanske kalla sej "bergsteiger" istället. Jag och sambo Anna råkade vinna hotellets tävling, "Bergsteiger der woche". Eftersom regnet öst ner de senaste 3 dagarna så var det vandring som fick bli substitutet. 2300 höjdmeter i kängorna och åter igen lite nyfunna muskelgrupper....
Fick improvisera lite mellan skurarna i backen utanför hotellet häromdagen. Såg ut så här:
Total sträcka = 600m.
0-200m = 20%
200-600m = 12%
Körde 4 gånger på max, sen stämplade jag ut.
Nu är det dags att gå ner och ta emot priset för mest höjdmeter!

Ciao!

måndag 3 maj 2010

Hammarö del3

Teamchefen Stefan ville att jag skulle skriva mitt första inlägg, borde skrivit om Östgöta och Hilleshög då dessa gick betydligt bättre för min del. Eftersom jag inte har tempo som största styrka satte jag hoppet till att prestera på GP:t och linjet men redan på den inledande prologen kände jag att allt inte stod rätt till. Kroppen svarade inte som den brukar göra och pulsen hade svårt att gå ned. 

Tykte att jag fick lite tryck i pedalerna på GP:t och hade inga större problem att ligga i topp. Tyvärr så blev jag risig på natten till söndagens linje och borde väl inte startat över huvudtaget när jag sjukskriven idag kan se tillbaka på en helg som allt annat än varit lyckad för egen del.

//Henrik Rudelius

söndag 2 maj 2010

Hammarö del 2

Hej

Så nu är vi hemma igen efter söndagens linjelopp. Stefan 6:a på linjet, men viktigare än det var att det kändes bra för första gången. Ingen trötthet, inga sega ben, snabb reaktion och hygglig positionering i spurten upp mot rondellen.

Stefan i skitvädret på Gp loppet.

Henrik och Martin och jag följde vår tänkta strategi i helgen. Vi höll oss långt fram när vi kunde i händelse av eventuell action framme i täten.

Stilstudie på Martin under GP loppet.

Bea kom 10:a totalt i Damelit vilket var hennes och vårt mål med helgen. Med tempocykel, mer erfarenhet och helt frisk kan det gå ännu bättre. Skall bli kul att följa. Vill passa på att nämna att vi fortfarande söker nya teamtjejer inför framtiden. Om ni tyckte Beatas teamkläder var snygga och vill köra med ett gôtt Göteborgslag under utveckling så hör av er till info [a] teammumien.se och prata med Stefan.

mer bilder kommer.....

//Stefan

lördag 1 maj 2010

GP Hammarö

Hej

Är man inte snabb på cykeln så får man vara snabb med att uppdatera bloggen. Här kommer en  bild.

Det skitigare, långsammare me ganska glada teamet.
Jag (Stefan) hade det slitigaste loppet på länge. Fick kämpa allt vad jag hade och när jag efteråt frågade Martin hur det varit så hade det varit lätt att köra. Två olika versioner på hur man kan se på ett lopp beroende på hur tränad man är.

Mer bilder och rapporter kommer.

//Stefan

Hammarö

Hej

Tyvärr har det inte varit några större framgångar på Hammarö ännu. Men vi sätter förhoppningarna till GP och linjeloppen istället. Vi hade en liten förhoppning att vi kanske kanske skulle kunna ha med en av våra långt fram i totalen. Men det var alldeles för starka tempoåkare med. Teamet har ju dessutom en klart uttalad strategi att hävda sig i linje och Gp lopp. Inte på tempo. Men till nästa år kanske vi har någon starkt tempoåkare som vi kan köra för i totalen.

Bea körde med vanlig cykel och med tanke på att det var hennes första tempolopp och att hon fortfarande inte är helt i ordning så är hon inte en utmanare till totalen men skall göra sitt bästa på GP och linje.

Tyvärr har vi glömt kabeln till kameran hemma så inga bilder ännu.

Återkommer efter GP:et som startar vid 18 tiden för oss herrar och 17.15 för Bea.

//Teamchefen