måndag 26 mars 2012

Gran Fondo träning

Det hade lovats sol och över 10 grader, men till min stora besvikelse var det dimmigt och fem grader när vi hoppade på cyklarna för att ta oss till startplatsen i Eslöv. Väl där möttes vi av ca 40st taggade cyklister vilket kompenserade för det trista vädret.
Vi rullade iväg mot Söderåsen i distanstempo med servicebil framför och bakom. Perfekt när man behövde slå en sjua för att sedan bli pacead upp igen, händer inte varje dag på en träning!! Farten ökades mellan allt skitsnack i klungan och själv så gasade jag på lite extra när vi började närma oss depån för där väntade ju bulle och kaffe.
Det blev lite småkörning i första backen men när vi gick in i den längsta stigningen på 11km upp för åsen då eldade Ola ifrån CC på för fullt och man fick bita i hårt för att hänga på, det sa bara pang i klungan och så var vi en handfull som hängde på och turades om att köra, kul som fan.
Efter stigningen samlade vi ihop oss och körde samlat och fint tills vi närmade oss Lotta på Åsen, där satte jag tryck direkt och körde så hårt jag kunde, sista tredjedelen brantar det till ännu mer och då kom dagens två starkaste och körde om och höjde farten ännu mer, Patrik H från CC och en från Staffanstorps CK, och oj vad jag fick slita för att inte släppa hjul, trodde hjärtat skulle lämna kroppen, men jag klarade det till min stora glädje.

Efter sista fika stoppet var det fri fart tillbaka till Eslöv, det gick lugnt till en början men efter ett tag så gick Ola från CC och höjde farten ordentligt, efter det kändes det som alla matade på för fullt och en lite grupp bildades, personligen så gick det okej i början att elda på för fullt men mitt bränsle tog snabbt slut, fick slita hårt för att hänga med de bästa hem, blev bara en förning då och då. Körde slut mig totalt tills att vi körde in i Eslöv och blev riktigt lättad när vi slog av på farten.

I helhet ett mycket trevligt initiativ från Cykel City och Eslöv CK, stort TACK!!!
Bra service, god fika, bra cyklister, trevligt sällskap och lite sol på toppen av Lotta på Åsen =)

Riktigt nöjd med dagen, hård körning i backarna, bra distans - fick ihop 180km, bra fart, träning - ja allt var bra. Framförallt att mina lungor känns bra igen och att jag kan ta i för fullt.
Ett glatt gäng uppe på Åsen.
Den urstarke från Staffanstorp CK.

//Jocke


1 kommentar:

  1. Vi kanske skall värva den urstarke från Staffanstorp.....

    SvaraRadera