tisdag 21 augusti 2012

Epilog Mumien träningstävling

Jag vill börja med att tacka alla pigga glada snygga snabba Göteborgscyklister som dök upp på träningen. Vi blev ett femtiotal som skulle slåss om spurterna och kämpa på i lagtempona runt Göteborg.
Bild www.kjellbengtsson.se

Göteborgs cykelterräng är ganska kuperad även om man inte tror det. Så jag och Martin har haft lite problem med att knåpa ihop blandade spurter. Men samtidigt känns det som svaga uppförslut inte gör så mycket, det delar dessutom upp gruppen lite grann.

Bild www.kjellbengtsson.se

Det var mäktigt att se alla cyklister som två pärlband från Hindås mot Rävlanda innan lagtempot började. Ett lagtempo som i alla fall slet riktigt ordentligt på mina ben. Jag hoppas ni var några andra som fick slita med. Jag tror vi tidvis låg i 55 km/h. Långt var det med. Det har jag lärt mig av Per Lindberg i Ck Master, långa skall dom vara.

Bild www.kjellbengtsson.se

Det är en ren fröjd att se att många är så bra skolade i lagtempo och tvåpar att man kan genomföra en sådan här stor träning utan incidenter. Det flöt verkligen på super.

Bild www.kjellbengtsson.se

Vi hade bestämt innan en ordning som vi ville hålla och inte improvisera för mycket under tiden. Utan istället ta åt oss av förbättringar och tankar efteråt så kan man ändra senare om vi skulle göra mer träningar.

Jag hade hunnit måla mållinjer i Benareby och Greggered. Dessutom har jag målat en del andra linjer för framtida träningar. Så bli inte förvånade om ni är ute och cyklar och stöter på vita linjer på en del strategiskt viktiga platser. Ni kanske kan använda dom själva med i era skyltspurtstävlingar med polarna.

Det blev precis som jag och Martin hade hoppats på. Verkligen cyklister från alla Göteborgsklubbar, till och med en Värnamocyklist, bra väder, bra träning, inga olyckor.

Tack. Och tack till Kjell Bengtsson som var ute och tog kort längs banan. Ni kan se mer av dom på www.kjellbengtsson.se

// Stefan o Martin

1 kommentar:

  1. Fan vilket kul upplägg! Bra initiativ. Nåt att kopiera till andra orter.

    SvaraRadera