söndag 16 september 2012

Danmark i helgen

Som en förberedelse inför Mallorca och Vuelta Mallorca para Master som jag, Mattias och Magnus Jansson skall köra så har vi bestämt att vi skall hänga i Danmark och hösttävla. Denna helgen 2 race, nästa helg 2 race och slutligen sista helgen i september 2 race. Så mycket Danmark nu.

För att få extra hård sparring har vi beslutat oss för att köra B klassen. Som väl närmast kan ses som ett mellanting mellan senior och elit. Förr körde jag C klass och var nöjd med det. men nu är det alltså B klass som gäller. Till skillnad från Sverige där cykling är en liten skitsport som alla struntar i förutom dom närmast sörjande. Så är cykling ENORMT i Danmark. Därför har man ett system med A, B, C och D klass. När man vinner D hamnar man i C, När man vinner C hamnar man i B och så vidare. Samma sak nedåt. inga poäng i A ner i B. Ja, ni förstår. Precis så som det borde vara i Sverige med.

Med risk för att få halva elitklungan på mig nu. Men jag är ledsen, dem sämsta i svensk elit platsar knappt i senior. Och dom bästa i senior skulle placera sig i elit. Så varför har inte vi ett system som rensar upp i klasserna? Tvinga upp starka seniorcyklister och tvinga ner svaga elitcyklister som bara åker runt i elit av prestigeskäl. Och blir avhägnda och inte får någon träning.

Hursomhelst. I går var det B klass ihop med A klass. 134 km stenhård Dansk tävling med Danska linjemästaren, Team Concordia etc. Lite nervöst var det allt att stå sida vid sida med storheter som Henrik Åbom, Edvin Wilson, Ove Nilsson med mera. Ungefär som den gamla jämförelsen med Volvon och Ferrarin på Giro de Kind. Typ vad gör jag HÄÄÄR?!?. Men det gick ändå OK. När dom starka skakat av sig oss svaga så körde vi några varv till sen klev vi av exakt efter 11 mil. Så lång som distansen är på Mallorca. Bra genrep där vi fick bita i rejält tidvis.

Idag var det ren B klass. 45 man till start och 15 i mål. Jag och Jocke hade turen att sitta med bra och placerade oss 4:a och 6:a tror jag. Men det allra bästa var att det kändes OK hela tiden. Även om det gick på för jävligt tidvis i sidvinden.

Nu blir det en vecka i Italien med uppförskörning som förberedelse inför om arrangören av Vuelta Mallorca får för sig att lägga in Inca, Pollenca upp till Lluc etappen igen.

Sen Danmark igen 22-23 september. Hojta till om ni inte vill påbörja vinterträning ännu utan vill fortsätta att ha kul.

//Stefan

1 kommentar:

  1. Intressant tänk där med klasserna... Antar att vi bara har utbudet för 2 klasser dock, men principen funkar tror jag. A = Elit, B = Senior.

    Ta reda på detaljerna i deras system, och sedan Motionerar du om detta via Göteborgs CF till Förbundsmötet. Kör lite benchmarking med insatta som Kenneth Simonsson också kanske.

    SvaraRadera