onsdag 12 september 2012

Protour Göteborg 2013 - Nu jävlar!Team mumien.se i samarbete med Mattias Reck kommer att anordna Protour Göteborg under säsongen 2013. Vi återkommer med mer info. Men om ni är nyfikna på upplägget så kan ni titta på Protour Borås upplägg. Vi har under flera tillfällen under åren varit på besök hos dem. Och vi har alltid sagt att vi skall starta något liknande i Göteborg.

Efter dom lyckade träningarna som vi anordnade nu under hösten. Så beslöt vi att tillsammans med Mattias Reck anordna Protour även i Göteborg nästa år.

Protour kommer gå på onsdagar för att inte störa ordinarie klubbträningar för mycket.

Hela upplägget bygger på en träningstävling som kommer gå av stapeln var tredje eller var fjärde vecka i Göteborg. Och det fina är att den är helt demokratisk. Det vill säga ALLA är välkomna. Oavsett klubb och oavsett om du har licens eller inte. Motionär mot elit mot senior  mot veteran mot tjejer. Alla mot alla helt enkelt.

Vårt Protour kommer skilja sig lite mot dem andra Protour som anordnas runt om i landet. Vi kommer köra ett Kermesse upplägg. Det vill säga ALLA mot ALLA. Ingen teamtaktik eller ligga och slöa för att spara kraft. Du skall få träning samtidigt som vi skall ha roligt.

Vi vill att detta skall vara skylttävling DELUXE. Därför har vi under hösten varit ute och märkt upp mållinjer, start för fri fart och tagit fram 4 stycken (cirka 10 mils rundor) som vi kommer alternera mellan. Vi kommer under våren att förstärka mållinjerna med spray igen. Och vi kommer dessutom fixa meterskyltar som talar om hur många hundra meter det är kvar till varje spurt.

Protour Göteborg kommer innehålla följande ingredienser:


 • Nummerskyltar på cyklarna
 • Ledartröja i poängtävling och bergpristävlingen
 • Priser i slutet av säsongen
 • Långa hårda träningar
 • Fotografer utmed banan ibland
 • Ledare i form av Martin Johansson, mig själv eller Mattias Reck på varje runda
 • App baserad poängberäkning som gör att vi skickar upp resultatet i realtid på hemsidan.
 • Skyltar för avstånd till mållinje, mållinjer med mera
 • En egen hemsida som vi håller på att konstruera på Protourgbg.se

Vi hoppas kunna återkomma med mer info snart så ni kan slita ordentligt på testcyklarna i vinter med målet att bli den första Protour segraren i Göteborg. Vi hoppas och tror att ni kommer sprida det här vidare på era egna bloggar, hemsidor och bland era klubbkompisar.

Väl mött i april 2013

// Stefan Martin och Mattias9 kommentarer:

 1. Riktigt bra initiativ!! Kommer bli en bra fight bland göteborgscyklisterna...

  //Lomander

  SvaraRadera
 2. Coolt! :) Inte för att man kommer vara med och slåss om några priser, men för att bli bättre krävs att man tränar med sådana som är bättre än en själv - så det är ju en ypperlig grej!

  SvaraRadera
 3. Du kan visst vara med att slåss om priser. Vi skall eventuellt ha en "motionärströja" oxå. eller eventuellt dela ut dubbla poäng till motionärer gentemot licenserade cyklister.

  //Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns det ju en chans i alla fall! :) *thumbs up*

   Radera
 4. Riktigt kul och cred för att ni roddar med sånt här. =)Tempoetapp?!

  SvaraRadera
 5. Ja i Borås har dom TTT vilket kanske kan vara något. Men inget vi planerat för tillfället.

  //Stefan

  SvaraRadera
 6. Detta kommer bli grymt bra! Underbart att man kommer bli Göteborgare under 2013 så man kan vara med =)

  //Jocke

  SvaraRadera
 7. Vi skiter i cupen. Alla mot alla låter mycket roligare. Förr var det inskrivet i Svenska regelboken att ingen lagkörning fick förekomma.

  SvaraRadera