söndag 9 september 2012

Malmö Velo Classic

Igår kördes andra upplagan av det nya populära loppet Malmö Velo Classic med över 760st anmälda.
Efter att starten gått passade jag på att ligga längst fram och stanna upp och kolla bak, häftigt att se en sådan enorm klunga rulla iväg ut på den skånska landsbygden, tog aldrig slut med cyklister.

Det gick riktigt fort i början då vi hade i stark medvind de första 60km, tog det lite för lugnt och missade en bra utbrytning vilket resulterade i att jag och en ifrån Kungälv fick köra in den 7 man starka grupp som gått iväg.
Det var en ca 50man stark klunga fram till den jobbiga Slimminge backen, men när vi vände och skulle köra upp för den då vände vi även mot vinden. Den var brutal! Jag gick upp och körde, klungan sprängdes i molekyler, fick med mig en uppe på åsen. Vi jobbade på bra i motvinden, men höll igen lite då vi visste att vi hade 60km motvind till mål och inte ville bränna oss. Med 30km kvar till mål blev vi inkörda av en mindre grupp.
In till mål höll det sig samlat, lite små försök till attacker men det var dömt till att misslyckas i den hårda motvinden.
Med kilometern kvar attackerar en riktigt hårt vilket får klungan att spricka och med 400m kvar attackerar jag och får en bra lucka och kan ohotat rulla in i mål som segrare för andra året i rad.

Riktigt bra arrangemang i år, mycket motorcyklar och bra flaggvakter som spärrade av alla korsningar som vi passerade vilket gör att det känns tryggt för oss. Bra mat efter loppet, faktiskt inget att klaga på men det hade varit schyst med en 10km, 5km, 3km och 1km skylt längst vägen så man kan ha koll på hur långt det är kvar.
Bilderna tagen av Cyclesport.se

//Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar