söndag 30 september 2012

Tönder och Bov Danmark

Som säkert framgick av föregående inlägg så har ju jag och Jocke varit i Danmark och tävlat i helgen. Jocke för att han gillar att tävla och för att han delvis fått sin Svenska säsong förstörd. Jag därför att jag vill bibehålla och eventuellt komma i bättre form inför Vuelta Mallorca som börjar på måndag den 8:e oktober.

Jag åker för övrigt ner till Mallis redan på onsdag. Så från torsdag kan ni följa vårt Mallorcaäventyr. Som det ser ut nu är det jag, Mattias Larssen CK mumien.se, Magnus Jansson Ymer och spridda skurar från Team CK Magnus och Ck Hymer som skall ned.

Jo Danmark ja. I Tönder lyckades jag krascha när vi skulle passera en annan tävlingsklass och någon körde in i en bil längre fram. Eftersom jag känner han som åkte in i bilen och vet hur det gick. Så skall jag inte ens ömka mig med mina blessyrer. Men loppet tog i alla fall slut där. För det hände 300 meter innan kantvindssträckan började. Johan Tykesson och Erik i CK Master vet vilken kantvindssträcka jag menar. Appropå dom och början på min smått patetiska "karriär" som cyklist. Så var vi i Danmark för att köra Tönder loppet 2006. Vi blev så förnedrade och dragna i smutsen av C klassen att jag satte upp som yttersta mål för hela min existens att jag någon gång i framtiden skulle klara att sitta med ett helt C klass lopp.

Nu kör man till och med B klass. Lite kul. Och hänger med gör man med. Problemet jag har i Danmark är att jag med all rätt i och för sig, har alltför stor respekt för B klassen och för duktiga Danska cyklister i allmänhet. Så jag tar inte för mig som jag kanske borde. Därför gjorde jag ett riktigt jävla skitlopp idag där jag egentligen hade mer att ge men fegade och utmanade inte mig själv. Så jag rullade i mål med klungan. Jocke satt med en bit framför. Men eftersom vi har som princip (förutom förrförra helgen) att bara rapportera om pallplaceringar så skriver vi inte ens vad han blev.

Kan varmt rekommendera Danska tävlingar. Det var väl i princip det jag gjorde idag..... Vi i Team Ck Mumien.se funderar till och med på att strunta i Östgötaloppet nästa år och inleda säsongen i Danmark.

Sen kan jag ju än en gång rekommendera Mallorca även om jag vet att jag ni är döva på det örat. Men jag lovar ni missar nåt. Testcykel går inte att jämföra med Mallis i oktober.

// Stefan

fredag 28 september 2012

skydd mot trängselskatt


Trängselskatt är i Sverige en särskild skatt för att färdas på en viss väg, förbi en betalstation, vid en viss tidpunkt. Trängselskattens avsikt är att minska trängseln i hårt trafikbelastade områden genom att ge en högre kostnad för resan och därmed få en del att avstå från resor, resa vid andra tidpunkter, resa flera i varje fordon eller välja andra transportslag, som cykel eller kollektivtrafik.
Prissättningen liknar den som tåg, flygbolag och färjerederier använder, där mindre attraktiva avgångar är billigare, för att de som har möjlighet att planera om skall lockas att välja dessa.
Det här sättet att prissätta väganvändande är ett specialfall av vägavgifter, som oftast används för att finansiera ny väginfrastruktur. Många av motorvägarna och broarna i Europa, liksom många vägar och stadskärnor i Norge, har belagts med vägavgifter sedan 1980-talet. Även om den viktigaste skillnaden gentemot vägavgifter är att trängselskattens syfte i första hand är att påverka trafikantens beteende snarare än att skapa intäkter, så kan den sekundära effekten, intäkten, dock ändå komma att användas för investeringar i väginfrastruktur.
Förändringar i trafikinfrastruktur och vägutbud har en dynamisk påverkan på efterfrågan. När exempelvis en väg byggs ut så att restiden minskar blir det också fler som väljer att ta bilen, för att dra nytta av den nya kortare restiden. Därmed tillmötesgår inte bara utbudet den existerande efterfrågan, utan skapar också ny efterfrågan. På samma sätt väljer fler att pendla mellan Stockholm och Mälardalen när det finns snabbtåg med täta avgångar.
Den här samverkan mellan utbud av infrastruktur och utveckling av resvanor och boende gör att transportekonomi också blir till transportpolitik. Vars och ens åsikt om vilken plats bilen skall ha i samhället påverkar vilken transportinfrastruktur man förordar.

Efter ett tag märker jag att en bil närmar sig lite för snabbt för att det skall vara hälsosamt för min redan ansträngda relation till trafikpoliser. Just då kommer dock Stora Bält bron och efter den hamnar jag bakom bilen som kom ikapp mig. Han ligger och myser i 160-190 beroende på antalet bilar som är i vägen. Så jag hänger så klart på. Efter ett tag saktar han inte lite och det kändes helt naturligt för mig att glida om. Sen står jag på mestadels mellan 180-200 och han ligger snällt bakom. Efter ett tag tänkte jag att nu får han ta lite risker ett tag. Så jag saktar in lite lite grann och låter han glida förbi. Så fortsätter det med att vi hjälps åt att exponera den egna bilen för eventuellt förhatliga laserstrålar från Danska trafikpolisen. Helt enkelt ett perfekt lagtempo med bra samarbete. Vi tog oss 10 mil på strax under halvtimmen på det här sättet.

Vad jag önskar att man kunde hitta sådana jämnspelta partempokompisar oftare.

Nu ligger jag på världens mysigaste B&B och väntar på att morgondagens drabbningar skall börja.

//Mister X eller vad fan. Jag kör väl hur jävla fort jag vill i Danmark. Så..... //Stefan

måndag 24 september 2012

lördag 22 september 2012

onsdag 19 september 2012

Ticetac


Han heter Mario. Men han är mer känd som Ticetac. Han är 63 år gammal men han är ändå det största barnet av alla cyklisterna i den lokala klubben. Han åker aldrig på en träning utan att ha som mål att attackera och tävla sönder träningen. På så sätt påminner han om mig. Jag har därför beslutat mig för att intervjua honom.

Så mina vänner. Här har ni Ticetac.

Allora Mario, varför kallas du Ticetac, vill du förklara?
- Eftersom jag är den lokal och enda urmakaren på orten så har namnet kommit naturligt. Jag har reparerat klockor i snart 50 år nu och namnet har hängt med sen jag började.

Du är 63 år gammal nu. Hur länge skall du cykla egentligen? Och hur många år har du cyklat hittills?
- He he. Fram till hälsan sätter stopp skulle jag tro. Nu under 2012 har jag cyklat i 37 år. Hittills har jag utan att överdriva allt för mycket fått ihop cirka 40.000 mil.

Kör du fortfarande cykellopp? I så fall vilken typ av lopp?
- Ja ja, jag kör hela mellanitalienska Granfondo (italici 9 lopp) serien samt alla Mediofondo jag kan hitta. Jag försöker dock hålla mig ifrån dom snabba korta loppen i Toscana och Lazio. Som tyvärr tenderar att vara farliga. Jag skadade mig ganska allvarligt under ett sådant lopp och är mer försiktig nu för tiden. (kommentar I Italien tävlar man oftast inte på Granfondosträckan utan på mediofondosträckan.)

Klarar du fortfarande att hålla dom yngre cyklisterna bakom dig?
- Exakt, faktum är att dom försöker alltid sitta på mitt hjul. För det är alltid där det händer något. Jag brukar alltid säga till dom att om dom förlorar så förlorar dom. Men om dom vinner med ett halvt hjul eller liknande mot mig. Så har dom ändå förlorat. För dom borde vara ett par minuter framför mig om man tar hänsyn till åldern.

Du måste förklara för oss Svenskar varav den här besattheten bland Italienare att inte använda hjälm?
- Jo det ja, jo det känner jag till. Det är ju fel. Ett stort fel. Det är en invand ovana. Men man borde verkligen använda den. När jag tävlar använder jag alltid den. Men inte på träning. Man vill känna luften strömma genom håret. Ungdomarna nu för tiden använder dock alltid hjälm.

Jag har sett dig cykla i 4-5 gradigt väder med korta byxor och kortärmad tröja. Men hur kallt behöver det bli innan du tar på dig lite mer?
- Nollgradigt då har även jag långärmat och långa byxor. Men eftersom vi åker så mycket uppför som vi gör så svettas man inte om man har lite kläder på sig. Sen när man åker utför så slipper man kylas ner av fukten.

Om du fick välja ditt favoritvarv för träning nu under vintern, vilket är det? Och hur ser träningen ut?
- Jag gillar ju när det går uppför så jag försöker alltid få med det samt platt. Speciellt nu på vintern. Vi kan ju av praktiska skäl inte köra för långt upp för det är för kallt. Men vägen Viole, San Gregorio, Petrignino och tillbaka. Cirka 2,5 timma med två inte allt för jobbiga stigningar på 15 minuter styck gillar jag. Man måste ju hinna tillbaka till 17.00 när man börjar arbeta igen. Mitt sätt att träna är ju att ta i så mycket det går alltid. Att bli så trött som möjligt. Så fort vi värmt upp vill jag attackera och se om jag får med någon. Sen skall helst hela träningen vara på det sättet. Jag klarar bara inte av att köra lugnt.

Den här långa blonda snygga cyklisten från Sverige som ställer till det på träningen då och då för er. Vad säger du om honom? Är han nått snabb eller står han stilla?
- Nej nej, han är jättestark. Speciellt nu efter julledigheten. Vad har du gjort egentligen? ( Mario pekar menande ner mot sitt armveck).

Kommentarer:

söndag 16 september 2012

Danmark i helgen

Som en förberedelse inför Mallorca och Vuelta Mallorca para Master som jag, Mattias och Magnus Jansson skall köra så har vi bestämt att vi skall hänga i Danmark och hösttävla. Denna helgen 2 race, nästa helg 2 race och slutligen sista helgen i september 2 race. Så mycket Danmark nu.

För att få extra hård sparring har vi beslutat oss för att köra B klassen. Som väl närmast kan ses som ett mellanting mellan senior och elit. Förr körde jag C klass och var nöjd med det. men nu är det alltså B klass som gäller. Till skillnad från Sverige där cykling är en liten skitsport som alla struntar i förutom dom närmast sörjande. Så är cykling ENORMT i Danmark. Därför har man ett system med A, B, C och D klass. När man vinner D hamnar man i C, När man vinner C hamnar man i B och så vidare. Samma sak nedåt. inga poäng i A ner i B. Ja, ni förstår. Precis så som det borde vara i Sverige med.

Med risk för att få halva elitklungan på mig nu. Men jag är ledsen, dem sämsta i svensk elit platsar knappt i senior. Och dom bästa i senior skulle placera sig i elit. Så varför har inte vi ett system som rensar upp i klasserna? Tvinga upp starka seniorcyklister och tvinga ner svaga elitcyklister som bara åker runt i elit av prestigeskäl. Och blir avhägnda och inte får någon träning.

Hursomhelst. I går var det B klass ihop med A klass. 134 km stenhård Dansk tävling med Danska linjemästaren, Team Concordia etc. Lite nervöst var det allt att stå sida vid sida med storheter som Henrik Åbom, Edvin Wilson, Ove Nilsson med mera. Ungefär som den gamla jämförelsen med Volvon och Ferrarin på Giro de Kind. Typ vad gör jag HÄÄÄR?!?. Men det gick ändå OK. När dom starka skakat av sig oss svaga så körde vi några varv till sen klev vi av exakt efter 11 mil. Så lång som distansen är på Mallorca. Bra genrep där vi fick bita i rejält tidvis.

Idag var det ren B klass. 45 man till start och 15 i mål. Jag och Jocke hade turen att sitta med bra och placerade oss 4:a och 6:a tror jag. Men det allra bästa var att det kändes OK hela tiden. Även om det gick på för jävligt tidvis i sidvinden.

Nu blir det en vecka i Italien med uppförskörning som förberedelse inför om arrangören av Vuelta Mallorca får för sig att lägga in Inca, Pollenca upp till Lluc etappen igen.

Sen Danmark igen 22-23 september. Hojta till om ni inte vill påbörja vinterträning ännu utan vill fortsätta att ha kul.

//Stefan

onsdag 12 september 2012

Protour Göteborg 2013 - Nu jävlar!



Team mumien.se i samarbete med Mattias Reck kommer att anordna Protour Göteborg under säsongen 2013. Vi återkommer med mer info. Men om ni är nyfikna på upplägget så kan ni titta på Protour Borås upplägg. Vi har under flera tillfällen under åren varit på besök hos dem. Och vi har alltid sagt att vi skall starta något liknande i Göteborg.

Efter dom lyckade träningarna som vi anordnade nu under hösten. Så beslöt vi att tillsammans med Mattias Reck anordna Protour även i Göteborg nästa år.

Protour kommer gå på onsdagar för att inte störa ordinarie klubbträningar för mycket.

Hela upplägget bygger på en träningstävling som kommer gå av stapeln var tredje eller var fjärde vecka i Göteborg. Och det fina är att den är helt demokratisk. Det vill säga ALLA är välkomna. Oavsett klubb och oavsett om du har licens eller inte. Motionär mot elit mot senior  mot veteran mot tjejer. Alla mot alla helt enkelt.

Vårt Protour kommer skilja sig lite mot dem andra Protour som anordnas runt om i landet. Vi kommer köra ett Kermesse upplägg. Det vill säga ALLA mot ALLA. Ingen teamtaktik eller ligga och slöa för att spara kraft. Du skall få träning samtidigt som vi skall ha roligt.

Vi vill att detta skall vara skylttävling DELUXE. Därför har vi under hösten varit ute och märkt upp mållinjer, start för fri fart och tagit fram 4 stycken (cirka 10 mils rundor) som vi kommer alternera mellan. Vi kommer under våren att förstärka mållinjerna med spray igen. Och vi kommer dessutom fixa meterskyltar som talar om hur många hundra meter det är kvar till varje spurt.

Protour Göteborg kommer innehålla följande ingredienser:


  • Nummerskyltar på cyklarna
  • Ledartröja i poängtävling och bergpristävlingen
  • Priser i slutet av säsongen
  • Långa hårda träningar
  • Fotografer utmed banan ibland
  • Ledare i form av Martin Johansson, mig själv eller Mattias Reck på varje runda
  • App baserad poängberäkning som gör att vi skickar upp resultatet i realtid på hemsidan.
  • Skyltar för avstånd till mållinje, mållinjer med mera
  • En egen hemsida som vi håller på att konstruera på Protourgbg.se

Vi hoppas kunna återkomma med mer info snart så ni kan slita ordentligt på testcyklarna i vinter med målet att bli den första Protour segraren i Göteborg. Vi hoppas och tror att ni kommer sprida det här vidare på era egna bloggar, hemsidor och bland era klubbkompisar.

Väl mött i april 2013

// Stefan Martin och Mattias



söndag 9 september 2012

Malmö Velo Classic

Igår kördes andra upplagan av det nya populära loppet Malmö Velo Classic med över 760st anmälda.
Efter att starten gått passade jag på att ligga längst fram och stanna upp och kolla bak, häftigt att se en sådan enorm klunga rulla iväg ut på den skånska landsbygden, tog aldrig slut med cyklister.

Det gick riktigt fort i början då vi hade i stark medvind de första 60km, tog det lite för lugnt och missade en bra utbrytning vilket resulterade i att jag och en ifrån Kungälv fick köra in den 7 man starka grupp som gått iväg.
Det var en ca 50man stark klunga fram till den jobbiga Slimminge backen, men när vi vände och skulle köra upp för den då vände vi även mot vinden. Den var brutal! Jag gick upp och körde, klungan sprängdes i molekyler, fick med mig en uppe på åsen. Vi jobbade på bra i motvinden, men höll igen lite då vi visste att vi hade 60km motvind till mål och inte ville bränna oss. Med 30km kvar till mål blev vi inkörda av en mindre grupp.
In till mål höll det sig samlat, lite små försök till attacker men det var dömt till att misslyckas i den hårda motvinden.
Med kilometern kvar attackerar en riktigt hårt vilket får klungan att spricka och med 400m kvar attackerar jag och får en bra lucka och kan ohotat rulla in i mål som segrare för andra året i rad.

Riktigt bra arrangemang i år, mycket motorcyklar och bra flaggvakter som spärrade av alla korsningar som vi passerade vilket gör att det känns tryggt för oss. Bra mat efter loppet, faktiskt inget att klaga på men det hade varit schyst med en 10km, 5km, 3km och 1km skylt längst vägen så man kan ha koll på hur långt det är kvar.
Bilderna tagen av Cyclesport.se

//Jocke

lördag 8 september 2012

Lunch på matbloggen






Ljummen bläckfisksallad med potatis, citron o persilja. Samt det obligatoriska knastertorra vita vinet i alltför stora mängder.
Så ser uppladdningen inför gran fondo toscana ut

Location:Via Roma,Castiglione della Pescaia,Italien

fredag 7 september 2012

Jantelag

Med risk för att reta upp vissa som styrs av jantelagen.....




Så här ska en pizza se ut. Tyvärr finns den bara i södra Europa.

/stefan

Location:Via della Libertà,Castiglione della Pescaia,Italien

Ingredienserna




Några farbröder i bruna koftor, en bunte cykister i alltför färgglada kläder, ett italienskt torg med en bar (helst från medeltiden), en toalett utan toaring, en halvtjock svensk cyklist med anorexia och svåra proffskomplex,


en kurvig
Väg, backar,


allmänt oorganiserat kaos. Vad blir det då? - jo italiensk cykeltävling mitt i veckan.
//stefan

Location:Viale Monte Grappa,Castiglione della Pescaia,Italien

Lunchen är här






Anjovisar i peperoncino och en liter kallt bubbligt vin. Kommer sen att följas upp av spaghetti alle vongole och mer vin.
Igår var det race i toscana. Vi skojade innan racet om att jag skulle komma sist. Och det lustiga är att det gjorde jag med. Tvärsist.
Nu ska jag vara full och ta det lugnt till på söndag då blir det gf toscana




- nej vi är inte på en skabbig salladsbar på avenyn

//okänd

Location:Via Roma,Castiglione della Pescaia,Italien

måndag 3 september 2012

Svanesunds 3 dagars

Vi har inte skrivit något om Svanesunds linje eftersom det sannerligen inte finns något att skriva om.

//Stefan

lördag 1 september 2012

Det är över nu!

Filmen är slut, lamporna tänds och publiken går ut.

Ja i dag är det konstaterat att den asociala disiplinen tempo inte är något vi vinälskande cykelturister från teammumien.se bemästrar över huvudtaget.
Vi ber om ursäkt till våra stackars närmast sörjande som tagit sig hit för att titta på cykelåkning, och allt vi bjuder på är placeringar sorgligt långt ner i listan.

Med detta skamsna resultat får vi tyvärr lämna över ansvaret till de övriga Göteborgsklubbarna att göra tävling av morgondagen, självklart ligger dock störst börda på Arvidssons axlar som säkerligen snackat samman sig med grannklubben Åstorp om hjälp inför morgondagen.

För att sitta av 108km är inget vi hoppas på, så snälla bjud upp till tävling.

Svanesund gp




Team mumien.se vann svanesunds gp idag. Det var Jocke som var snabbast i spurten framför två elitcyklister på tillfälligt besök i seniorklungan.




Location:Bokvägen,Varekil,Sverige